Detta är icke-javascriptversionen av västtrafiks webbplats. För en bättre upplevelse slå på Javascript eller uppgradera din browser.

Pendelparkeringar

Inom ramen för Västsvenska paketet bygger Västtrafik pendelparkeringar. Allt för att göra det enklare för dig att välja kollektivtrafiken. Här kan du hitta pendelparkeringar i din kommun och se hur du reser därifrån.

Ett av Västsvenska paketets mål är en konkurrenskraftig kollektivtrafik. För att göra det enklare att välja kollektivtrafiken bygger Västtrafik pendelparkeringar längs de utpekade kollektivtrafikstråken; Göteborg-Älvängen, Göteborg-Kungsbacka, Göteborg-Alingsås, Bohusbanan, Boråsbanan, väg 40, väg 155, väg 158 och väg 190. 

Inom ramen för Västsvenska paketet bygger Västtrafik 2 000 bilplatser och lika många cykelplatser. Vi bygger framförallt ut befintliga parkeringar. Det gör vi i nära samarbete med kommunerna. Kommunerna bistår med mark och tar över drift och underhåll av färdigbyggda platser. 

De större parkeringarna utrustar vi med realtidsskyltar. De visar antal lediga parkeringsplatser och hur många minuter det är till nästa avgång med kollektivtrafiken. 
Är du nyfiken på hur det går för oss med utbyggnaden? 

Pendelparkeringarar vi hittils byggt

Fullbelagda pendelparkeringar

En del pendelparkeringar blir fullbelagda och Västtrafik kan inte garantera att det finns platser på alla pendelparkeringar. Däremot kan vi ge tips på alternativa pendelparkeringar, där det generellt finns mer plats.

Ett alternativ kan vara att cykla. I allmänhet tar inte cykelplatserna slut i samma utsträckning som bilplatserna. 

Cyklar står parkerade vid cykelparkering med tak i Norsesund

De nya cykelparkeringarna är utrustade med väderskydd och/eller bygelställ där cyklarna kan låsas fast.

Hitta en pendelparkering nära dig

Du kan söka pendelparkeringar i vår sökfunktion för pendelparkeringar, eller ring vår kundservice 0771-41 43 00 så hjälper vi gärna till.

TIPS! I vår reseplanerare kan du hitta en resa från din adress till en pendelparkering och vidare. Det gör du genom att välja fler val och till höger (under "Inställningar för gång, cykel och bil") väljer du hur långt du vill köra bil. Då hittar reseplaneraren en bra resa för dig. 

Mer information kring pendelparkeringsplatser i Göteborgs Stad hittar du på Göteborgs Stads webbplats.

Reseplaneraren

Sök resa
Fler val