Detta är icke-javascriptversionen av västtrafiks webbplats. För en bättre upplevelse slå på Javascript eller uppgradera din browser.

Resegaranti

Om du blivit mer än 20 minuter sen på grund av oss får du kompensation i form av en värdecheck som kan användas som delbetalning när du köper biljett hos något av Västtrafiks försäljningsställen. Du kan även välja att åka taxi om du bedömer att du kommer att bli minst 20 minuter sen till ditt resmål med Västtrafik. Där det saknas etablerad taxiverksamhet kan du istället för taxi resa med privat bil. Om du väljer att resa med taxi är ersättningen max 600 kr/person. Väljer du att resa med privat bil är ersättningen max 600 kr oavsett hur många personer som reser i bilen. 

Resor som omfattas av resegarantin

Resegarantin gäller för alla resor du gör med Västtrafiks kort och biljetter ombord på bussar, spårvagnar, tåg eller båtar. Resegarantin täcker även sträckor som inte körs av Västtrafik, till exempel Öresundståg, så länge du reser med våra kort eller biljetter.

Så får du ersättning

Du kan ansöka om resegaranti direkt på vår webbplats. Alternativt fyll i och skicka in en blankett så snart som möjligt, senast 60 dagar efter det att du blev försenad. Du får ersättning i form av värdecheckar som du kan använda vid ditt nästa köp av Västtrafiks kort. Om du har tagit egen bil eller taxi kan du välja att få din ersättning insatt på ditt bankkonto. Normalt sker utbetalningen inom två till tre veckor från det att du hört av dig.

Ansök om resegaranti.

Fyll i blanketten

Ladda ner blankett för Resegarantin (pdf-fil)

Om du rest med taxi eller egen bil kan du välja att få din ersättning i form av värdecheckar. Då ger vi dig ytterligare 20 procent på beloppet. 


Värdecheckarna kan användas i våra Västtrafikbutiker samt i våra övriga Försäljningsställen.

Har du frågor eller tips på förbättringar får du gärna höra av dig. Kontakta oss

Reseplaneraren

Sök resa
Fler val