Detta är icke-javascriptversionen av västtrafiks webbplats. För en bättre upplevelse slå på Javascript eller uppgradera din browser.

Sjukresor

Du som bor i Västra Götalandsregionen och ska göra en resa i samband med sjuk- och tandvård – och inte kan ta dig dit på egen hand kan få hjälp av Västtrafik och Västra Götalandsregionen.

För att beställa sjukresor med taxi eller specialfordon, Ronden och eventuell anslutningstaxi ringer du beställningscentralen på telefonnummer:

020 – 91 90 90 (texttelefon 0515 – 685 701)

Vi svarar vardagar 06–22 och helger 08–22 (akuta sjukresor kan du beställa dygnet runt)

Ronden

Ronden är en särskilt anpassad buss för sjukresor som jämställs med taxi. Ronden går efter en fastställd turlista. Kan du inte ta dig till en rondenhållplats med allmänna kommunikationer eller privat bil kan du få en anslutningstaxi.

Egenavgiften för sjukresenärer på Ronden är 60 kr.

Tidtabellerna för Ronden hittar du genom att söka efter Ronden bland våra tidtabeller.

Betalningssätt och regler för Ronden

Ronden gör det enklare för dig att ta dig till och från olika sjukhus och vårdinrättningar.

Ronden finns på flera ställen runt om i regionen. Sök efter Ronden bland våra Tidtabeller. Om du vill läsa mer om vad som gäller just i ditt område kan du klicka på ditt område nedan.

Ronden inom Skaraborg

Ronden Skaraborg > Göteborg

Ronden Bohuslän och Dalsland > Göteborg

Ronden Alingsås-Vårgårda-Borås-Skene

Taxi eller specialfordon

Om ditt hälsotillstånd är sådant att du måste resa med taxi eller specialfordon, och inte kan åka Ronden, krävs ett intyg från din vårdgivare som styrker detta. Intyget ska skickas till regionens sjukresekontor snarast möjligt. Detta intyg krävs även om du har frikort för sjukresa. Kostnaden för att resa med taxi eller specialfordon motsvarar egenavgiften.

När du åker taxi eller specialfordon måste du vara beredd på att samåka med andra resenärer. Därför går inte alltid resan den kortaste vägen till den plats du skall åka. Du får även vara beredd på att anpassa tiden för din avresa med upp till en timme.

Egenavgiften för taxi eller specialfordon är 150 kr, om du har giltigt färdtjänsttillstånd är avgiften 60 kr.

På Västra Götalandsregionens hemsida kan du läsa mer om regler och kostnader för just dina sjukresor. Bor du i Halland går du istället in på Region Hallands hemsida.

ReseplanerarenFler val