Köp och betalning av periodbiljett

Du kan köpa periodbiljetter i Västtrafiks butiker, på Västtrafiks försäljningsställen och som mobilbiljett i appen Västtrafik To Go. Inom vissa områden säljs periodbiljetter även ombord på fordon. Periodbiljett som inte köps i appen Västtrafik To Go laddar du på ett Västtrafikkort.

Aktivera periodbiljett 

Flexibelt startdatum

De flesta periodbiljetter på Västtrafikkort har flexibel start, vilket innebär att de aktiveras första gången biljetten används genom att visas framför en kortläsare. Flexibla periodbiljetter med 30 och 90 dagars giltighet ska aktiveras inom 30 dagar från inköpsdatum, och gäller från det klockslag de aktiveras till kl. 23:59 sista giltighetsdagen.

Fast startdatum

Med fast startdatum bestämmer du vid köptillfället vilket datum perioden ska börja gälla, dock inom 30 dagar från köptillfället. Detta gäller både för periodbiljetter på Västtrafikkort och i appen Västtrafik To Go. Fasta perioder gäller från kl. 00:00 första giltighetsdagen till kl. 23:59 sista giltighetsdagen. Periodbiljetter på Västtrafikkort som gäller 365 dagar finns endast tillgängligt med fast startdatum.

Om du fyller på kortet med flera periodbiljetter vid samma tillfälle är det viktigt att veta att det är villkoren vid aktiveringstillfället för varje periodbiljett som gäller. Om du t.ex. köper ungdomsbiljetter strax före du fyllt 20 år och väntar med att aktivera dem tills efter du har fyllt 20, är den ej giltig för dig. Du måste då byta biljetten i Västtrafiks butiker.

Byten och återköp av periodbiljetter

Du får byta en periodbiljett till en annan valfri biljettprodukt inom 30 dagar från köpet om den inte har aktiverats. Om du däremot har aktiverat periodbiljetten så får du byta den mot en annan biljettprodukt inom 24 timmar från att den aktiverats. Detta gäller inte periodbiljetter i To Go.

Om Västtrafik förändrar trafikutbudet kan en periodbiljett återköpas. Då ska utbudet ha förändrats mer än du med fog kunde förutsätta vid köpet. Förändringen ska också vara av väsentlig betydelse för dig. I sådana fall betalas den del av värdet tillbaka som återstår vid återköpstillfället.

Giltighet för periodbiljett

Giltighetstiden för din periodbiljett samt i vilken eller vilka zoner den gäller inom kan du se på kvittot, i en kortläsare eller på ett giltighetsbevis.

Tidsbegränsat medföljandeerbjudande

Du som är 20 år eller äldre och reser med periodbiljett för vuxen, lågtrafik eller seniorkort får utan extra avgift ta med upp till tre ungdomar. Erbjudandet gäller inte för den som reser med våra samarbetspartners såsom SJ. Erbjudandet gäller inte heller för de som är vuxna och reser med studentrabatt eller intygskort. Detta erbjudande är tidsbegränsat och gäller enbart t.o.m. den 3 november 2020, oaktat när en periodbiljett är inköpt.

Du kan få tillbaka värdet som är kvar på din biljett om du skulle tappa den. Allt du behöver göra är att registrera biljetten hos oss först.

Gör så här med biljett på Västtrafikkort

  1. Skapa ett konto
  2. Registrera ditt kort.
  3. Logga in och spärra ditt kort om du förlorat det. Du får ett nytt kort hemskickat.

Gör så här med biljett i appen Västtrafik To Go

  1. Skapa ett konto i appen Västtrafik To Go.
  2. När du loggar in i appen registreras periodbiljetten du köpt i appen.
  3. Logga in i appen i din nya telefon om du förlorat din gamla. Biljetten följer med till din nya telefon och försvinner från din gamla.

Med periodbiljett för vuxen får du över 20 år ta med dig tre personer under 20 år gratis. Smart för dig som vill resa tillsammans!

Så funkar erbjudandet

  • Det gäller för periodbiljetter och 1- och 3 dygnsbiljetter för vuxen samt seniorkort.
  • Det gäller på Västtrafiks tåg, bussar, spårvagnar och båtar inom Västtrafiks område (Västra Götalandsregionen och Kungsbacka kommun).
  • Det gäller på Öresundståg mellan Göteborg och Åsa.
Vi använder cookies för att förbättra din kundupplevelse. Om Cookies