Regionen runt xtra

Regionen runt xtra är biljetten som tar dig runt med Västtrafik i hela Västra Götaland och dessutom även på SJ snabbtåg SJ intercitytåg och MTR.

Priser

Ungdom: Från dagen du fyller 7 år till dagen du fyller 20 år.

Student: Du som är student och över 20 år får betala ungdomspris. På resan ska du kunna visa id-handling och studentlegitimation. 

30 dagar Butik Ombord 3595 kr

* Begränsad försäljning

Här gäller biljetten

Zoner: Alla zoner i Västra Götalands län och i Kungsbacka kommun

Karta över giltiga zoner
 • SJs tåg i 2:a klass (förutom nattåg) sträckorna Uddevalla-Trollhättan-Göteborg, Göteborg-Åmål, Strömstad-Uddevalla, Göteborg-Skövde-Töreboda, Göteborg-Ed och Göteborg-Borås-Hestra.

 • Tågab:s tåg i 2:a klass sträckorna Göteborg-Herrljunga-Falköping-Skövde-Töreboda och Göteborg-Trollhättan-Öxnered-Åmål.

 • NSB:s tåg i 2:a klass sträckan Göteborg-Trollhättan-Öxnered-Ed. För vidare resa med NSB gäller inte detta kort som delbetalning.

 • Öresundståg i 2:a klass sträckan Göteborg-Kungsbacka-Åsa.

 • DVVJ:s rälsbuss sträckan Bengtsfors-Mellerud.

 • Ringliniens veteranspårvagnar.

 • Linje 615 sträckan Frillesås-Bua-Varberg. Gäller även för vidare resa inom ankomstzon.

 • Linje 777 (Västtrafik/Hallandstrafiken) sträckan Kungsbacka-Åsa-Frillesås-Bua-Varberg. Gäller även för vidare resa inom ankomstzon.

På SJ Snabbtåg samt Intercitytåg gäller kortet endast i kombination med ifyllt kvitto och legitimation. På SJ Snabbtåg krävs platsbokning som kan ordnas via SJ:s app, hemsida, 0771-75 75 75 eller SJ Resebutik Göteborg C. Ange koden: xtra. Två barn upp till och med 6 år får följa med varje betalande vuxen. Platsbiljett måste dock bokas även för barn.

På MTR Express krävs platsbokning via www.mtr.se eller via MTR:s app. Klicka på ”Boka med värdebevis”, ange det 15-siffriga kortnumret på Västtrafikkortet.

Giltighetskvitto istället för kortläsare

Det finns ingen kortläsare på dessa linjer. Du behöver ha med biljettens giltighetskvitto för att visa att den är giltig. Hämta giltighetskvitto hos en förare eller i våra butiker och ombud. 

Köp och betalning av periodbiljett

Du kan köpa periodbiljetter i Västtrafiks butiker, på Västtrafiks försäljningsställen och som mobilbiljett i appen Västtrafik To Go. Inom vissa områden säljs periodbiljetter även ombord på fordon. Periodbiljett som inte köps i appen Västtrafik To Go laddar du på ett Västtrafikkort.

Aktivera periodbiljett 

En periodbiljett som finns på ett Västtrafikkort aktiveras vid första resan. Du kan också välja ett särskilt aktiveringsdatum när du köper periodbiljetten. Biljetten måste aktiveras inom 180 dagar från köpet annars är den förbrukad. Periodbiljett i appen Västtrafik To Go väljer du aktiveringsdatum för vid köpet, dock inom 30 dagar.

Om du fyller på kortet med flera periodbiljetter vid samma tillfälle är det viktigt att veta att det är villkoren vid aktiveringstillfället för varje periodbiljett som gäller. Om du t.ex. köper ungdomsbiljetter strax före du fyllt 20 år och väntar med att aktivera dem tills efter du har fyllt 20, måste du göra ett kompletteringsköp för att biljetterna ska gälla för vuxen. 

Byten och återköp av periodbiljetter

Du får byta en periodbiljett till en annan valfri biljettprodukt inom 180 dagar från köpet om den inte har aktiverats. Om du däremot har aktiverat periodbiljetten så får du byta den mot en annan biljettprodukt inom 24 timmar från att den aktiverats. Detta gäller inte Chalmersladdningen.

Om Västtrafik förändrar trafikutbudet kan en periodbiljett återköpas. Då ska utbudet ha förändrats mer än du med fog kunde förutsätta vid köpet. Förändringen ska också vara av väsentlig betydelse för dig. I sådana fall betalas den del av värdet tillbaka som återstår vid återköpstillfället.

Giltighet för periodbiljett

Giltighetstiden för din periodbiljett samt i vilken eller vilka zoner den gäller inom kan du se på kvittot, i en kortläsare eller på ett giltighetskvitto.

Fullständiga köp- och resevillkor

Du kan få tillbaka värdet som är kvar på din biljett om du skulle tappa den. Allt du behöver göra är att registrera biljetten hos oss först.

Gör så här med biljett på Västtrafikkort

 1. Skapa ett konto
 2. Registrera ditt kort.
 3. Logga in och spärra ditt kort om du förlorat det. Du får ett nytt kort hemskickat.

Gör så här med biljett i appen Västtrafik To Go

 1. Skapa ett konto i appen Västtrafik To Go.
 2. När du loggar in i appen registreras periodbiljetten du köpt i appen.
 3. Logga in i appen i din nya telefon om du förlorat din gamla. Biljetten följer med till din nya telefon och försvinner från din gamla.

Med periodbiljett för vuxen får du över 20 år ta med dig tre personer under 20 år gratis. Smart för dig som vill resa tillsammans!

Så funkar erbjudandet

 • Det gäller för periodbiljetter och 1- och 3 dygnsbiljetter för vuxen samt seniorkort.
 • Det gäller på Västtrafiks tåg, bussar, spårvagnar och båtar inom Västtrafiks område (Västra Götalandsregionen och Kungsbacka kommun).
 • Det gäller på Öresundståg mellan Göteborg och Åsa.