Test med hyrcyklar i Borås

Västtrafik vill göra din resa så smidig som möjligt. Med start i maj 2018 gör vi ett test tillsammans med Borås stad för att ta reda på om det finns intresse för hyrcyklar. Testet pågår till vintern 2018 och riktar sig primärt till arbetspendlare, men vem som helst kan hyra en cykel.

Testets 50 cyklar har sin hemvist vid Borås resecentrum, där det finns särskilt skyltade hyrcykelplatser. 10 av cyklarna är eldrivna.

Så här hyr du en cykel

  1. Ladda ned appen Donkey Republic och registrera dig och ditt kreditkort.
  2. Boka en cykel i appen. Hyrperioden påbörjas. Cykeln är nu registrerad på dig och endast du kan låsa upp den. Lås upp cykeln med appen.
  3. Cykla dit du vill. Lås cykeln för hand när du parkerar den. Använd gärna kedjan för att låsa fast den i ett ställ eller en stolpe.
  4. Lås upp cykeln med appen igen. (Steg 3 och 4 kan du upprepa hur många gånger som helst.)
  5. Återlämna och lås cykeln på hyrcykelparkeringen vid Borås resecentrum. Avsluta hyran genom att trycka på “End Rental” i appen. Cykelhyran dras nu från ditt kreditkort. Cykeln kan nu bokas av andra.

Att tänka på

Observera att du ansvarar för cykeln under hyrperioden. Cykla försiktigt och lås cykeln varje gång du parkerar den. Lämna tillbaka cykeln innan hyrdygnets slut, annars påbörjas en ny hyrperiod på ett dygn.

Priser

 

Vanlig cykel: 50 kr/dygn

Elcykel: 100 kr/dygn