Västtrafik Labs – innovation i verkligheten.

I Västtrafik Labs testar vi idéer och funktioner tillsammans med dig som reser med oss. Då vet vi om du gillar dem och om vi ska utveckla vidare. Det går snabbare, det är billigare och så blir det alltid bättre. Tack för att du testar med oss!

Våra pågående tester

Electricity hållplatser och fordon

Ibland är det bra att vara lite extra tydlig, så just nu synliggör vi ett urval av alla de tester som pågår på våra Electricity hållplatser och fordon (t ex. wifi, USB-laddare, nya typer av skärmar). Målet är att få in feedback från dig om hur du tycker att de fungerar.

Lämna feedback

Realtidsskylt

Skärmtest pågår!

Om du brukar resa med någon av våra färjor så kan det vara kul att veta att vi just nu testar en ny idé på våra digitala skärmar. Målet är att ge dig rätt information under din resa och inför ditt byte.

Lämna feedback

Wifi ombord!

Just nu genomför vi ett test som består av två mätningar som görs ombord på våra inlånade Skånetåg. Mätningen fokuserar på att fånga antalet resenärer som väljer att koppla upp sig på wifi av det totala antalet resenärer som reser med tåget. Målet är att förstå hur värdeskapande tjänsten wifi ombord verkligen är.

Lämna feedback

Våra avslutade tester

Luftmätning pågår!

Om du brukar resa med linje 55 så kan det vara kul att veta att vi just nu testar att använda en av bussarna till att mäta luftkvaliteten i Göteborg. Det är ett nytt och smidigt sätt att samla in data från luft i olika delar av stan vid olika tidpunkter. Sensorerna sitter på bussens tak och i vissa av hållplatserna. Testet genomförs i samarbete med en grupp innovativa Chalmersstudenter och ElectriCity, och är en del av vårt utvecklingsarbete för framtidens hållbara resande.

Vi använder cookies för att förbättra din kundupplevelse. Om Cookies