Upptäck sommaren med oss

Det finns mängder med smultronställen att upptäcka i Västra Götaland. Och det går att ta sig till de flesta med kollektivtrafik.
Här kommer lite tips på vägen!

Biljetter i vår app

I Västtrafik To Go kan du köpa enkelbiljetter och dygnsbiljetter. Enkelbiljetterna gäller i 90 minuter, dygnsbiljetterna 1 eller 3 dygn. En vuxen med en dygnsbiljett kan ta med sig tre ungdomar under 20 år gratis.

App store Google play 

Köp biljett i butik eller ombud

Köp gärna biljett innan du går ombord. Biljetter säljs i Västtrafikbutikerna och hos våra ombud som till exempel Pressbyrån. Butiker med Västtrafiks flagga säljer våra biljetter. 

Butiker och ombud

Köp biljett ombord

I Göteborg kan du köpa biljetter i en automat ombord på spårvagnar. Det går inte att köpa biljetter på stadsbussar, du måste ha biljett när du går ombord.
På bussar utanför Göteborg kan du köpa biljetter av föraren. På tåg säljs biljetter av tågvärden. För en båtresa köper du biljett i automat på kajen eller av däcksman ombord.

Här kan du köpa biljett ombord

Trafikomläggningar i Göteborg

Under sommaren 2018 startar fler stora stadsutvecklingsprojekt i Göteborg. Dessa påverkar kollektivtrafiken på sina ställen.

Vi har gjort vårt bästa för att det ska bli så få störningar i kollektivtrafiken som möjligt. 

För spårvagn finns det också stora linjenätskartor i hållplatskurerna där den aktuella körvägen visas.

Sök din resa i Reseplaneraren för aktuella körvägar. 

Tips på resmål

Liseberg - Sveriges största nöjespark

Res dagligen med Lisebergslinjen/Ringlinien, en gammal spårvagn som är en upplevelse i sig. Vagnen kör 3 gånger i timmen klockan 12:00-18:00.

Läckö slott

På en klippa vid Vänern reser sig detta barockslott med fin trädgård. Ta buss 132 från Lidköping till Läckö. Med samma buss kanske du vill göra ett stopp på Spikens fiskehamn och smaka på sjöns läckerheter.

Havets hus i Lysekil

Kom nära havet och hundratals fascinerande djurarter. Ta buss 841 från Göteborg eller Uddevalla och gå av vid hållplats Havets Hus.

Nordens Ark djurpark

Här kan du se utrotningshotade djur som amurtiger, pallaskatt, järv, ren och fåglar samt nordiska lantraser. Ta buss 841 från Göteborg och byt till buss 860 i Uddevalla.