Så påverkas tågtrafiken

27 juni-18 juli

Buss ersätter tåg mellan Stenungsund och Göteborg samt mellan Ytterby och Göteborg.

Så här kör ersättningsbussarna

- Stenungsund station-Kodemotet-Kungälv resecentrum västra-Nils Ericson terminalen och omvänt.

Observera att bussen stannar vid Kodemotet och inte på Kode station.

- Ytterby station-Nils Ericson Terminalen. 

Anledningen till tågstoppet är att Trafikverket bygger Olskrokens planskildhet vid en av landets högst belastade järnvägsknutar. Syftet är att öka framkomligheten för all tågtrafik till och från Göteborg. 

Sträckan stängs av i 12 månader med start 9 augusti. Orsaken till det långa stoppet är att Trafikverket byter spår, växlar och kontaktledning på hela Viskadalsbanan.

Buss ersätter på sträckan Varberg-Borås och omvänt med ändrad, jämnare tidtabell. Räkna med längre restid.

Avvikande hållplatser för ersättningsbussar: bussen kör till Kunskapens hus istället för Assberg och Ekås istället för Horred station.

Resenärer till och från Tofta kan resa med förbeställningsbar trafik som
beställs från Hallandstrafikens kundtjänst, telefon 0771-750 700.
Bokas senast en timme före avgångstiden från hållplatsen.

Du behöver ha en giltig biljett när du kliver ombord: periodbiljett och enkelbiljett gäller om den är aktiverad. Det går inte att resa med kontoladdning på ersättningsbussarna. Köp biljett i appen To Go eller hos närmsta ombud. Du kan även köpa biljett i Hallandstrafikens app.

Tänk på att du inte kan ta med cykel på ersättningsbussarna. 

20 juli-11 december

Under perioden ersätter buss tåget mellan Borås och Herrljunga åt båda hållen.

Du behöver ha en giltig biljett när du kliver ombord: periodbiljett och enkelbiljett gäller om den är aktiverad. Det går inte att resa med kontoladdning på ersättningsbussarna. Köp biljett i appen To Go eller hos närmsta ombud.

Järnvägen mellan Herrljunga och Borås är en av de sista banorna i landet som saknar fjärrstyrning av trafiken. Nu ska Trafikverket installera ett elektroniskt signalsäkerhetssystem som skapar ett effektivare och säkrare järnvägssystem. Dessutom ska spåren bytas och banvallen rustas upp.

28 juni-1 juli och 7 juli-17 juli

Tåget kör till Alingsås. Resenärer som ska till Göteborg kan byta till pendeltåg i Alingsås.

2-6 juli

Tåget vänder i Herrljunga. Resenärer som ska till Göteborg kan byta till ersättningsbuss i Vara, varifrån det är bättre körvägar mot Göteborg än vad det är från Herrljunga.

27 juni–17 juli

27 och 28 juni är det inte möjligt för tågen att köra på sträckan Göteborg centralstation – Partille station. Ersättningstrafik med buss kommer att köra mellan Åkareplatsen och Partille. Sträckan Partille-Alingsås körs med tåg. Dock är tidtabellen för tåg ändrad.

Från 29 juni till 1 juli samt under perioden 7 juli till 17 juli är möjligheten till tågtrafik begränsad på sträckan Göteborg-Alingsås. Tåget som vanligtvis kör mellan Göteborg- och Alingsås kommer att köra, dock med 15 min längre restid samt ändrade avgångstider. Anledningen är att tågen får omdirigerad körväg via bangården i Kville på grund av arbete i Olskroken. Regiontågen (från t.ex. Skövde och Nässjö) kommer att vända i Alingsås. Byte får alltså göras i Alingsås.

Under perioden 2-6 juli är det växelbyte i Floda vilket gör att tågen inte kan köra hela sträckan Göteborg-Alingsås. Västtrafiks regiontåg kommer att vända i Alingsås. Pendeltågen kommer att köra på sträckan Göteborg-Lerum, och buss ersätter Lerum-Alingsås, förutom 2 juli klockan 14:00-24:00 då det är helavstängt vilket innebär att tåg inte kan köra. Buss ersätter då på sträckan Göteborg-Alingsås. Kommer man från Skövde eller Nässjö och ska till Göteborg så byter man till buss i Vårgårda där buss som kör till Göteborg, tåget kör dock till Alingsås om man vill dit. Kommer man från Kinnekulle och ska till Göteborg så byter man till buss i Vara, tåget kör dock till Herrljunga.

Stationen i Sävenäs trafikeras inte under hela perioden.

Regionaltågen som kör på sträckan påverkas av arbeten på banan enligt följande:

28 juni-1 juli och 7 juli-17 juli

Tågen kör till Alingsås, där du som resenär får byta till Alingsåspendeln, som kör med ändrad tidtabell. Restiden Alingsås–Göteborg blir också något längre då tåget måste köra annan väg på grund av banarbeten i Olskroken.

2 juli-6 juli

Regionaltågen från Töreboda/Skövde och Nässjö kör till Alingsås och vänder där. Resenärer till Göteborg byter till buss i Vårgårda.

Vi använder cookies för att förbättra din kundupplevelse. Om Cookies