Vinterbild på akvarellmuseet med stilla hav i förgrunden.

Arena Älvhögsborg i Trollhättan

Hållplats: Trollhättan station och sju minuters promenad.

Arena_Älvhögsborg.jpeg

Vid snålblåst och regn kan du söka skydd i Arena Älvhögsborg i Trollhättan. Här finner du ett komplett utrustat inomhusbad, med något för hela familjen. Här kan du motionssimma eller testa någon (eller varför inte alla) av Aqualands rutschkanor. På grund av rådande omständigheter behöver du boka ditt besök till inomhusbadet innan. 

Foto: Raj Rana/Unsplash

Hisingsparken

Hållplats: Grimbo, Bjurslätts torg, Bjurslättsliden, Klaremosse eller Hinnebäcksgatan.

hisingsparken_stig_peter_svensson.jpeg.jpg

Hisingsparken är Göteborgs största park och är – som namnet skvallrar om – belägen på Hisingen. I parkens södra del finns Slätta Damm, en konstgjord damm omgiven av västsvensk natur. I parkens norra del ligger även Kättilsröds 4H-gård där det går att hälsa på grisar, får, hästar, höns och kaniner. Hisingsparken bjuder även på en hel del populära lekplatser.

Foto: Stig Peter Olsson

Balthazar Science Center i Skövde

Hållplats: Volvohuset eller Skövde Station och fem minuters promenad.

Balthazar_Science_center.jpeg

På Balthazar Science Center kan både stora och små utforska det vetenskapliga sinnet. Upptäck teknikens under, lös kluriga problem, experimentera i labbet eller låt kreativiteten flöda och skapa något själv i “Makerverkstaden”. Eller varför inte prova på att göra stop-motion-film med lego? Här finns också ett fik med sötsaker och smörgåsar.

Foto: Tuana Fridén

Dalsland Älgsafari

Hållplats: Mogärdet och drygt tio minuters promenad.

Dalsland_Älgsafari.png

Få chansen att träffa på skogens konung på Dalslands Älgranch. Här erbjuds guidade turer där du får lära dig om vilda djur, växter, hållbarhet och älgar. Det finns också möjlighet att få mata älgarna direkt från handen och ta en selfie tillsammans med dem. På grund av rådande omständigheter behöver du boka ditt besök minst 24 timmar innan.

Foto: Magnus Dovlind/Westsweden.com

Aeroseum i Säve

Hållplats: Granhäll och tio minuters promenad.

Aeroseum_i_Säve.png

I en tidigare hemlig försvarsanläggning på Hisingen ligger nu Aeroseum, ett flyghistoriskt museum där allt om flygande farkoster ryms. Under sportlovet erbjuds olika aktiviteter för alla åldrar. Testa att bygga din egen rymdraket, gå på stjärnskådning i planetariet eller titta på barnteater.

Foto: Aeroseum

Sportig tipspromenad i Mölndal

Hållplats: Storgatan eller Mölndals Innerstad och fem minuters promenad.

Sportig_tipspromenad_i_Mölndal.jpeg

Vid ett flertal tillfällen under sportlovsveckan kommer du att kunna gå en OS-inspirerad tipspromenad på Mölndals Bibliotek, Kållereds bibliotek och Lindome bibliotek. Testa dina vintersportskunskaper och få chansen att vinna en bok. 

Foto: Element5 Digital/Pexels

Universeum

Hållplats: Korsvägen.

Universeum.jpeg

På Universeum, beläget mitt i Göteborg, finns det något för alla – vare sig du vill ta en tur i regnskogen eller lära dig att programmera robotar. Under sportlovet bjuder Universeum på en rad olika aktiviteter för hela sällskapet. Säkra din plats genom att förboka entré.

Foto: Pressbild Universeum

Discgolf i Alingsås

Hållplats: Alingsås station och 15 minuters promenad.

Disc-golf_i_Nolhagaparken_i_Alingsås.jpeg

Ta med familjen eller vännerna på en discgolfrunda i naturreservatet Nolhagaparken i Alingsås. Discgolf, eller frisbeegolf, är en variant av golf som går ut på att kasta frisbee och pricka en korg från avstånd. Välj mellan nio eller 18 hål.

Foto: Ted Johansson/Unsplash

Askims ishall

Hållplats: Hästebäck.

Askims_Ishall.jpeg

Är du konståkningsexpert eller Bambi på hal is? Ta dig till Askim och testa dina vingar – eller snarare fötter. Askims ishall har öppet för skidskoåkning för allmänheten alla dagar förutom onsdagar. Vill du spela med klubba och puck är det måndagar och fredagar som gäller.

Foto: Kelli McClintock/Unsplash

Nordiska Akvarellmuseet

Hållplats: Kommunhuset och sju minuters promenad. 

©NordiskaAkvarellmuseet_winter2015_(1).jpeg

Besök Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn på natursköna Tjörn, sju mil norr om Göteborg. Under sportlovet finns chansen att upptäcka och utforska akvarellens möjligheter i museets öppna verkstad.

Foto: Nordiska Akvarellmuseet

  • Publicerad 2022-02-09
Vi använder cookies för att förbättra din kundupplevelse. Om Cookies