Bild på Kronhuset i Göteborg i vinterskrud.

Jul i Haga

Hållplats: Järntorget, Hagakyrkan, Pilgatan eller Handelshögskolan.

GBG-4171-_Photo_Cred_Göran_Assner.jpeg

Längs hela Haga Nygata står ett 40-tal utställare med mat, design och hantverk under alla helgen fram till jul. Här fixas julstämningen med körsång, julmusik och julpyntade butiker. Det finns även aktiviteter för barnen, som ridning på söndagar.

Foto: Göran Assner/Westsweden.com

Advent på Nääs Slott

Hållplats: Floda station eller Lilla Nääs.

På Nääs Slott får du en riktigt gammaldags julstämning alla helger fram till jul. Slottsköket serverar värmande glögg, bakstugan erbjuder hemslöjd och slottsboden säljer nostalgiska julklappar. Utvalda dagar är det ponnyridning för barnen och du kan även åka häst och vagn runt slottet.

Brålanda tomtetåg och julmarknad

Hållplats: Brålanda väg 45 eller Storgatan.

Jul i Brålanda har firats ända sedan 1952 och bjuder bland annat på tävlingar, underhållning och ponnyridning. Höjdpunkten den 4 december, på familjedagen, är det berömda Tomtetåget som går genom samhället och avslutas med dans kring granen och godispåsar till barnen.

Julstämning i Tidaholm

Hållplats: Tidaholm busstation.

På Turbinhusöns julmarknad den 4 december får du verkligen känslan av en traditionell jul. Här är stugorna öppna för en dag och fyllda med hantverk och julpyssel. Häst och vagn står redo för åkturer, lucia kommer på besök och tomten väntar på önskelistor från alla barn.

Jul i Alingsås

Hållplats: Alingsås station.

Christmas porridge with cinnemon -  Photo Cred Gör.jpg

Juleljusen är tända när Alingsås bjuder in till en helg med julpyntade kullerstensgator och förtrollande innergårdar, den 4-5 december. Besök hantverksmarknaden i Gallerian Storken eller ta en skridskotur på isbanan på Lilla torget. Julexpressen är tåget som tar dig runt i stadskärnan och kringliggande områden.

Foto: Göran Assner/Westsweden.com

Julvandring på Brännö

Hållplats: Brännö Rödsten.

Ta skärgårdsbåten till underbara Brännö, bara 20 minuter från Saltholmen. På Brännös julmarknad den 5 december finns julpynt, konst, keramik, julkort, bakverk, glögg och mycket mer i lador och på verandor runt om på ön.

Kronhusjul

Hållplats: Brunnsparken eller Lilla Bommen.

kronhuset2_Copyright_Dick_Gillberg.jpeg

I historiska Kronhuset, Kronhusbodarna och på Kronhusgården finns julklappar i form av genuint hantverk. Den årliga julmarknaden i Kronhuset sker 9–12 december och 13–15 december gästar HDK-Valand med konst och design. Nytt för i år är en skridskobana i Kronhusparken.

Foto: Dick Gillberg/Mediabank Göteborg & Co

Gammaldags Jultorg i Uddevalla

Hållplats: Uddevalla östra eller Kampenhof.

Varje år förvandlas hela Kungstorget till en gammaldags marknadsplats där du kan hitta allt från julkransar och hantverk till hemlagade juldelikatesser. På både Kungsgatan och torget bjuds den 11-12 december på musikunderhållning och den som vill kan ta en tur med häst och vagn runt torget. 

Julmarknad i Fengersfors

Hållplats: Fengersfors.

Den tredje advent är det julmarknad vid Lanthandeln och på Bruket i Fengersfors. Förutom att köpa lokala julklappar kan du även njuta av god mat och varm glögg. Ponnyridning och konsert med Glöggkompaniet blir det också.

Traditionell julmarknad i Lysekil

Hållplats: Lysekil södra hamnen.

På Lysekils julmarknad den 12 december är Kungsgatan fylld av marknadsstånd. Här finns mat och dryck med lokal anknytning och även handarbete, konfektyr, ost, julkransar, julkärvar med mera. Du kan också njuta av julsånger, dricka glögg och dansa kring granen. Självklart kommer tomten på besök.

  • Publicerad 2021-12-03
Vi använder cookies för att förbättra din kundupplevelse. Om Cookies