Sjön Svarte mosse

Hållplats: Friskväderstorget

Sjön Svarte Mosse och skogsområdet Sjumilaskogen sträcker sig mellan Biskopsgården och Länsmansgården. Här finns motionsspår, lek- och grillplatser och ett röse från en bronsåldersgrav. I området finns också en gammal stenmur som markerade riksgränsen mellan Sverige och Norge fram till 1658. Området har ett rikt fågelliv och med lite tur kan den utrotningshotade mindre hackspetten visa sig.

Svarte_mosse.jpeg

Foto: Anne-Marie Räfling

Änggårdskolonin

Hållplats: Medicinaregatan

Änggårdskolonin är sedan 1913 ett öppet koloniområde i centrala Göteborg där vem som helst är välkommen på besök. Kolonin består av ett 50-tal stugor, lummiga trädgårdar och färgglad gatukonst. I början av juni firas Änggårdskolonins dag med loppis, café och tipspromenad. Under Kulturnatta på hösten lyses trädgårdarna upp och det bjuds på utställning och hantverk.

Änggårdskolonin.JPG.jpg

Foto: Hanna Klumbies

Östra kyrkogården

Hållplats: Redbergsplatsen

Östra kyrkogården är Göteborgs tredje största och rymmer över 17 000 gravplatser. Här ligger många kända göteborgare begravda, som bland andra Karin Boye, Viktor Rydberg och Frigga Carlberg. Det finns QR-koder runt omkring på kyrkogården för att kunna göra sin egenguidade rundtur. I närheten ligger Redbergsparken som, med fin utsikt över Göteborg, bjuder in till promenad eller picknick.

Östra_kyrkogården.jpeg

Foto: Harri Blomberg

Gamlestan

Hållplats: Gamlestadstorget

Industriområdet Gamlestan, med sina många grossister, har på senare år förvandlats till en mötesplats för stadens hippa invånare. Här finns nu en hel del restauranger och mikrobryggerier, och till och med ett ysteri och ett urbant vineri. Är magen redan mättad finns här också flera olika butiker med både vintagekläder och eftertraktade second hand-möbler.

Längs linjen Gamlestaden_Peter_Kvarnstrom_1806-11_(1).jpeg

Foto: Peter Kvarnström/Mediabank Göteborg & Co

Kortedala museum

Hållplats: Allhelgonakyrkan

För den 50- och 60-talsintresserade är Kortedala Museum ett perfekt utflyktsmål. Museet är inhyst i en lägenhet med två rum och kök och är inrett med möbler och föremål från nyss nämnda årtionden. Vid ett besök på museet möter du guider som berättar om lägenheten och om sina egna och andras minnen från 50-talet. Öppet på söndagar mellan 12–15.

Kortedala_Museum.jpeg

Foto: Åse Nielsen

  1. Etikett: Zon A
  • Publicerad 2022-06-20
Vi använder cookies för att förbättra din kundupplevelse. Om Cookies