Vad händer om man tappar eller glömmer något på bussen?

– När vi förare tar en paus eller går igenom bussen i depån kan vi hitta kvarglömda saker. Ibland kommer även resenärer fram med något som glömts kvar. Tack och lov finns det fortfarande ärliga människor! I varje bussdepå finns en låst hittegodslåda. Är det något dyrt eller ömtåligt som hittats brukar jag linda lite papper runt innan jag lägger det där. Sakerna körs sedan till Västtrafiks hittegods vid Drottningtorget. Större föremål är kvar där i 30 dagar och mindre saker som mössor, vantar och paraplyer behålls i 14 dagar. Det som inte hämtas ut skänks till välgörenhetsorganisationer.

Vad kan man själv göra om man glömt något?

– På Västtrafiks hemsida kan du fylla i vilken linje du reste med och sedan göra en anmälan och om ett föremål som matchar beskrivningen kommer in till hittegods blir du kontaktad. Det går också bra att ringa Västtrafiks kundservice eller besöka hittegods.

Kontaktuppgifter till Hittegods.

Är det något du hittat som du minns lite extra?

– Ja, det hände för över tio år sedan. Då kom en passagerare fram och lämnade in en upphittad smarttelefon. Det var precis när smarttelefonerna hade kommit och jag hade aldrig sett någon ordentligt tidigare. Jag tänkte: ’vad är det här?’. Efter ett tag ringde Trafikledningen och frågade om jag hade hittat en mobil och jag förstod till slut att det måste vara den.

Vad är det konstigaste någon glömt?

– Gympapåsar med fuktiga kläder och handdukar eller matlådor med mat är det svårt att veta vad vi ska göra med. Vi brukar ändå lägga dem i hittegodslådan, men om det tar några dagar innan de hämtas luktar det inte så gott...

Har du något tips på vad man kan göra för att inte glömma sina saker?

– Jag brukar alltid lägga mössa och vantar i jackfickorna i stället för i knäet. Då vet man var man har dem. Och titta gärna en extra gång innan du går av så att inget ligger kvar.

  • Publicerad 2021-03-04
Vi använder cookies för att förbättra din kundupplevelse. Om Cookies