dec
20

Göteborg kan få fler elbussar

Västtrafik, Västra Götalandsregionen och Göteborg Stad har kommit överens om att öka takten i övergången till elbussar i Göteborgsområdet. Elbussarna är både tystare och utsläppsfria och minskar problem med buller och dålig luftkvalitet. 

Tjugotal bussar planeras

Totalt planeras ett tjugotal eldrivna bussar rulla på Göteborgs gator inom ett par år. När Västtrafik upphandlar busstrafiken i Göteborg på nytt år 2020 kommer elektrifieringen att vara en del av den ordinarie upphandlingen.

Elbussar är populära bland göteborgarna 

Idag rullar 4 elbussar och 7 laddhybrider på linje 55 mellan Chalmers/Johanneberg och Lindholmen Science Park, inom ramen för ElectriCity-samarbetet. Samarbetet är framgångsrikt och elbussarna uppskattas av göteborgarna. Inom ElectriCity finns planer på att utöka med fler elbussar under nästa år. Samtidigt tittar Västtrafik på att införa elbussar på fler linjer, bland annat linje 60 mellan Redbergsplatsen och Masthugget. Ett tjugotal elbussar planeras de närmsta åren, men på sikt kan det bli många fler tack vare den nya överenskommelsen.

Publicerad 2017-12-20