dec
14
dec
14

Hede station får ett stationshus

Om ungefär ett år kan du som väntar på tåget på Hede station vänta inomhus i en ny vänthall. Nu börjar Hede stationshus byggas i Kungsbacka. 

Väntas bli klart årsskiftet 2018/2019

Stationshuset börjar byggas den 14 december och väntas bli klart årsskiftet 2018/2019. I byggnaden kommer det finnas en öppen vänthall i två halvplan och en servicedel i två plan.

Fler resenärer de kommande åren

Antalet resenärer på Kungsbackapendeln väntas fördubblas inom de kommande tre åren i takt med att det byggs många nya bostäder i Kungsbacka kommun.

Tågstationen går från en renodlad pendelparkeringsstation till en station som smälter in i stadsdelen där många nya bostäder byggs.

Färre väderskydd under byggtiden

Under byggtiden tas de två väderskydden närmast kiosken bort. Det finns tre väderskydd kvar en bit norrut på perrongen. Tågen kommer att stanna vid de väderskydd som finns kvar under tiden som bygget pågår.

Bild: ABAKO arkitektkontor AB

Första spadtaget

Den 14 december klockan 11.00 tas första spadtaget för stationshuset. Då finns representanter från Kungsbacka kommun, entreprenören som ska bygga, arkitektfirman och Västtrafik på plats för att berätta om projektet. 

Publicerad 2017-12-12
Vi använder cookies för att förbättra din kundupplevelse. Om Cookies