- New Beacons är det förslag som mest övertygande förenar arkitektonisk kvalitet och funktionella krav. Poesi och lekfullhet kombineras med flexibilitet och utvecklingsbarhet, säger Lena Dübeck, tävlingsjuryns ordförande, enhetschef Stadsmiljö,trafikkontoret Göteborgs Stad.

Designtävlingen har arrangerats av Göteborgs Stad i samarbete med Västtrafik och organisationen Sveriges Arkitekter. Fyra prekvalificerade team lämnade i höstas in sina förslag som sedan har visats upp för allmänheten, både på nätet och på utställningar på flera håll i Göteborg. Och nu har juryn, med representanter för de tre arrangörerna, utsett förslaget till det vinnande.

- Förslaget New Beacons har ett genomarbetat designkoncept för både torn och stationer där gestaltningen av tornen övertygar mest, säger Lena Dübeck.

Vad händer nu med förslaget?

Det kommer att ingå i den fortsatta planeringen av linbanan och det vinnande teamet kommer att medverka i det arbetet. Men i dagsläget går det inte att säga att det är just så här som i förslaget som torn och stationer kommer att se ut. 

Ta en titt på det vinnande förslaget

Bilder på det vinnande förslaget

Information om linbanan

Publicerad 2018-02-09
Vi använder cookies för att förbättra din kundupplevelse. Om Cookies