– Våra passagerare är generellt mycket nöjda med linje 55. De gillar att det är så tyst, att bussen går mjukt och tycker att inredningen är trevlig. De känner sig också trygga medan de väntar på bussen. Det är glädjande resultat då vårt mål är att endast ha elbussar i alla stadstrafikområden i hela Västra Götalandsregionen år 2030, säger Camilla Holtet, utvecklingschef på Västtrafik.

94 procent nöjda med ljudnivån

På frågan om ljudnivån ombord på bussarna var 94 procent av resenärerna positiva i undersökningen som gjordes under sista kvartalet 2018. Det är en ökning med 7 procent jämfört med kvartalet innan.

Hela 96 procent av resenärerna anser att elbussar bidrar till en bättre stadsmiljö. Dessutom svarade en stor andel passagerare att det faktum att linjen drivs med miljövänlig el ökar deras vilja att resa med bussarna.

Kundernas återkoppling när det gäller den inomhusbusshållplats som finns vid Teknikgatan på Lindholmen är också positiv. 8 av 10 av de intervjuade säger att de uppskattar den.

Snart fler elbussar 

Framgången med linje 55 och elbussarna på linje 16 tillsammans med den positiva återkopplingen från resenärerna är lovande inför våra framtida planer på att endast bedriva stadstrafik med elbussar.

– I sommar introducerar vi elbussar i Borås, Uddevalla och Ale och i Lidköping blir all stadstrafik elektriskt. Från och med oktober kommer vi också köra elbussar på linje 60 i Göteborg. Vid slutet av året kommer alla bussar på den linjen att vara elektriska. Vi är glada att vi kan ta med oss erfarenheterna från ElectriCity-projektet i vårt fortsatta utvecklingsarbete, säger Camilla Holtet.

Publicerad 2019-04-04
Vi använder cookies för att förbättra din kundupplevelse. Om Cookies