Den 17 juni byter Västtrafik till sommartidtabell. Samtidigt trappas underhållsarbetet på Älvsborgsbron upp. Nu hoppas Västtrafik att fler ska välja bussen över bron och lanserar två helt nya linjer med destination Volvo Torslanda.

– Det här är en åtgärd som vi har tagit fram i dialog med Volvo, för att säkra att de som tar sig till och från jobbet kommer fram i tid. Antalet fordonsrörelser måste minska och det viktigare än någonsin att fler går över till att resa kollektivt. Åk kollektivt när du kan och ta bilen bara när du måste, säger Lars Backström, vd för Västtrafik.

Linje 180 kommer köra mellan Hovås via Radiomotet och Marklandsgatan till Volvo Torslanda, medan linje 127 kör från Nordstan direkt till Vädermotet och därifrån vidare mot Volvo Torslanda.

Linjerna kör tills vidare och är öppna för alla Västtrafiks resenärer, inte bara anställda vid Volvo.

Så kör de nya linjerna

Linje 180 Hovås Nedre-Marklandsgatan-Volvo Torslanda
Ny linje som kör i rusningstid för fler resmöjligheter till och från Volvo. På morgonen kör linjen från hållplats Brottkärrmotet, mitt i Nya Hovås till Lyckhem, och fortsätter sedan till Hovås Nedre, Radiomotet, Marklandsgatan och går sedan till Volvo.
På eftermiddagen kör linjen från Volvo RA till Hovås Nedre och kör sedan vidare till Marklandsgatan, Radiomotet, Brottkärrsmotet Nya Hovås, runt i rondellen och avslutar vid Lyckhem vid pendelparkeringen.

Linje 127 Nordstan-Volvo Torslanda
Ny linje till Volvo som kör mellan hållplatserna Nordstan-Vädermotet-Sörredsvägen-Volvo Torslanda TK-Volvo City-Volvohallen-Volvo IT-Volvo Torslanda PV-Volvo Torslanda PVH-Volvo Torslanda RA.

Publicerad 2019-06-10
Vi använder cookies för att förbättra din kundupplevelse. Om Cookies