Skärtorsdag 1 april: körs som en torsdag med nattrafik.
Långfredag 2 april: körs som en söndag med nattrafik.
Påskafton 3 april: körs som en lördag med nattrafik.
Påskdagen 4 april: körs som en söndag.
Annandag påsk 5 april: körs som en söndag.

Arbeten påverkar tågtrafiken

Under påskhelgen, 2-5 april, sker banarbeten vid Olskroken och Varberg som påverkar flera sträckor i olika etapper:

Borås-Varberg

2 april klockan 00.00-5 april klockan 24.00

Västtågen mellan Borås-Varberg är inställda på sträckan Veddige-Varberg-Veddige. Tåg ersätts med buss och taxi. 

Göteborg-Strömstad

2 april klockan 00.00-6 april klockan 24.00

All tågtrafik på Bohusbanan är inställd mellan Ytterby-Göteborg och omvänt från fredag klockan 00:00 till tisdag klockan 24:00.

Bussar ersätter mellan Göteborg – Ytterby och omvänt.

Buss ersätter tåg mellan Uddevalla och Ljungskile under torsdagen på grund av arbete i Uddevalla.

Avgången klockan 00:07 natt mot fredag är inställt mellan Uddevalla och Göteborg.  Tre avgångar på fredag och måndag kväll är inställda hela sträckan Göteborg-Stenungsund.

6 april

Tåg mellan Stenungsund och Göteborg och omvänt är inställda. Vissa avgångar ersätts med buss som kör Stenungsund-Stora Höga-(direkt till) Göteborg C och omvänt. Övriga avgångar hänvisas till Stenungsund Express alternativt nästa avgång.

Borås-Göteborg

3 april klockan 00.00-24.00

Tågen mellan Mölnlycke och Göteborg är inställda. Vi hänvisar till ordinarie linjetrafik.

Göteborg-Vänersborg, Göteborg-Älvängen

2 april klockan 00.00-3 april klockan 06.00

Tågtrafiken ställs in på sträckan Surte-Göteborg-Surte och gäller både tåg mellan Älvängen-Göteborg och Vänersborg-Göteborg. Tågen till och från Vänersborg samordnas med trafiken till och från Älvängen. Flera av Vänersborgstågen kommer göra extra uppehåll i Nol, Nödinge och Surte. Buss ersätter på sträckan Surte-Gamlestaden-NET.

3 april klockan 06.00-24.00

Tåg till och från Vänersborg vänder i Bohus. I Bohus sker byte till buss som kör sträckan Bohus-Gamlestaden-NET. Tåg Älvängen-Göteborg vänder i Surte och buss ersätter på sträckan Surte-Gamlestaden-NET.

4 april klockan 00.00-5 april klockan 24.00

Alla tåg får Gamlestaden station som slutstation. Från Gamlestan hänvisar vi till spårvagnstrafiken. Alla avgångar mellan Vänersborg-Gamlestaden är samordnade med tågen från Älvängen och gör uppehåll i Nol, Nödinge, och Surte.

Kungsbacka-Göteborg

2 april klockan 00.40-08.40

Tågen ersätts med buss mellan Kungsbacka-Åkareplatsen-Kungsbacka. Bussarna kör inte till Liseberg station. Resenärer som ska till Liseberg får åka med till Åkareplatsen.

3 april klockan 08.40-24.00

Tågen är inställda på sträckan Göteborg-Liseberg-Göteborg. Resenärer hänvisas till spårvagn och buss. Från 4 april klockan 00.00 kör tågen Kungsbacka-Göteborg som vanligt.

Göteborg – Älvängen, Göteborg – Vänersborg, Göteborg – Åmål/Säffle/Ed, Göteborg-Trollhättan-Uddevalla/Strömstad

5 april till 10 oktober

Tågen får Gamlestaden station som slutstation. Du som resenär hänvisas till spårvagnstrafiken mellan Centralstationen (Drottningtorget) och Gamlestaden (Gamlestads Torg). Välj någon av linjerna 4, 7, 9, 11 och 14 som kör mellan Drottningtorget till Gamlestads Torg och omvänt. Hållplats Gamlestads Torg ligger i direkt anslutning till Gamlestadens station. I rusningstid kör även linje 59 mellan Gamlestads Torg och Nils Ericson terminalen. Detta arbete kommer att pågå fram till 10 oktober. Vi uppmanar alla resenärer att räkna med längre restid!

Publicerad 2021-03-22
Vi använder cookies för att förbättra din kundupplevelse. Om Cookies