mar
15
  • Nyhetsarkiv
  • /
  • Så påverkas kollektivtrafiken av sommarens stora infrastrukturprojekt
mar
15

Så påverkas kollektivtrafiken av sommarens infrastrukturprojekt

I sommar sker flera förändringar i kollektivtrafiken, när flera stora stadsutvecklings- och infrastrukturprojekt drar igång i Göteborg. Västtrafik gör flera förändringar för att underlätta för resenärerna i kollektivtrafiken under denna period, bland annat en tillfällig förstärkning i form av en avgiftsfri färjelinje mellan Rosenlund och Lindholmen.

Avgiftsfri färjelinje och nytt resecentrum

En tillfällig färjelinje sätts in mellan Rosenlund och Lindholmen. Färjelinjen ska underlätta för de resenärer som brukar resa mellan Stenpiren och Lindholmen, under tiden arbeten pågår på Södra Hamngatan och spårvagnstrafiken inte kan passera Stenpiren. Färjan är avgiftsfri för resenärerna.

Västtrafiks nya resecentrum vid Åkareplatsen, dit en del av trafiken som idag trafikerar Nils Ericson Terminalen kommer att flyttas, kommer att innebära mindre busstrafik utanför Centralstationen och Nordstan, ett område som behöver avlastas.

Förändringar i trafiken görs 18 juni

De flesta förändringar i kollektivtrafiken görs den 18 juni, i samband med att Västtrafik går över till sommartidtabell.

 

Fakta: Projekt med stor påverkan på kollektivtrafiken i sommar

  • Det kommer grävas ett schakt i Södra Hamngatan, vilket gör att spårvagnstrafiken inte kommer att trafikera Stenpiren under femton veckor i sommar (18 juni-30 september). Spårvagnstrafiken leds om via Domkyrkan.
  • Götatunneln blir enkelriktad, vilket innebär en ökad belastning för vägtrafiken. Busslinjerna 90 och 91 kommer att ledas om och vända vid en ny busshållplats vid Järntorget, för att avlasta trafiken i stadskärnan.
  • Även de arbeten som görs kring centralen (Västlänken centralen, Hisingsbron och nedsänkning av E45) innebär ökad belastning för vägtrafiken. Busslinjer kommer att flyttas till nya Åkareplatsen Resecentrum, för att avlasta trafiken vid Centralen och Nordstan.  
  • Arbeten med tågspåren vid Olskroken innebär flera planerade avstängningar av tågtrafiken och omläggningar av spårvagnstrafiken.
  • Ombyggnation av spårvagnshållplatsen Svingeln görs för att skapa en bättre och säkrare hållplats. Det kommer innebära tillfälliga planerade avstängningar av spårvagnstrafiken.
Publicerad 2018-03-15
Vi använder cookies för att förbättra din kundupplevelse. Om Cookies