Juryns motivering  

”I Göteborgs fortsatta arbete att göra älven tillgänglig för alla och utveckla stadens rum har det nya resecentrumet vid Stenpiren fått sin tydliga karaktär. Platsens gestaltning möter stadslandskapet och skalan i det stora vattenrummet balanseras med väl avvägda tillägg. En komplex situation har fått ett självklart och enkelt svar och är genomförd ner i minsta detalj.”

Bakom Stenpiren Resecentrum står Sweco Architects och Göteborg Stad. Västtrafik var beställare av byggnaden.

Andra priset för Stenpiren

Det är andra gången Stenpiren Resecentrum prisas. Redan under byggtiden belönades Stenpiren Resecentrum med Future Transport Awards. Stenpiren Resecentrum ligger på Stenpiren utanför Skeppsbroplatsen i Göteborg. Bygget började 2014 och den i februari 2016 stod den nya knutpunkten klar för invigning. Resecentrumet är en del i den nya stadsutvecklingen vid Södra Älvstranden, där en hel stadsdel ska utvecklas med bostäder, verksamheter och mötesplatser.

Publicerad 2017-11-30
Vi använder cookies för att förbättra din kundupplevelse. Om Cookies