Vi stödjer inte webbläsaren Internet Explorer. Vänligen använd en annan webbläsare. 

Microsoft har ersätt Internet Explorer med webbläsaren Edge

En gul påse på ett säte i en buss

”Jag sitter gärna bredvid dig, men inte just nu”. Budskapet på de nya tygpåsarna är tydligt och ska fungera som ett hjälpmedel om det blir trångt ombord. För trots förstärkningar och minskat resande uppstår ibland trängsel i kollektivtrafiken. Ibland är det också lätt att glömma av att hålla avstånd.

– Vi lever i en ovanlig tid och behöver testa ovanliga lösningar och våga tänka nytt. Att lägga sin väska på sätet är ju annars ganska oschysst men just nu får det ses som omtänksam handling, säger Lars Backström, vd på Västtrafik.

Tygpåsarna kommer att delas ut till resenärer på Göteborgs centralstation under onsdag eftermiddag och finns i färger som leder tankarna till avspärrningsband.
Eftersom många reser tillsammans med familj och vänner skulle en permanent avspärrning av säten begränsa ytan i fordonet på ett onödigt sätt. Tygpåsarna fungerar istället som en mer flexibel lösning och är en del i Västtrafiks arbete att hjälpa resenärer hålla avstånd. I det arbetet ingår även golvdekaler, värdar, utrop och skyltar.

Undvik onödiga resor

Förutom olika initiativ om att hålla avstånd uppmanar Västtrafik fortsatt att undvika onödiga resor, att resa utanför rusningstrafik och att välja gång och cykel som alternativ. Trafiken förstärks också dagligen på cirka 30 linjer i regionen.

– Självklart så löser inte tygpåsarna allt men vi människor kan ju vara lite blyga ibland och det kanske kan vara svårt att be medresenärer att hålla avstånd. Då hoppas vi att de här påsarna kan vara en hjälp på vägen, säger Lars Backström.

 

 

Publicerad 2020-09-30
Vi använder cookies för att förbättra din kundupplevelse. Om Cookies