Från och med torsdag den 26 mars drar Västtrafik ned på spårvagnstrafiken vid vissa tider. Det innebär att det blir några minuter glesare mellan turerna under högtrafik på vardagar, från 9-minuterstrafik till 12-minuterstrafk.

I övrigt kommer trafiken att fortsätta gå under samma tider på dygnet och enligt sina vanliga linjer. Linje 13 kör med reducerad trafik.

Orsaken till justeringen är personalbrist till följd av situationen kring coronaviruset.
Inom buss-, tåg- och båttrafiken finns i nuläget endast påverkan på enstaka linjer men även där kan det behövas göra mer planerade justeringar av tidtabellerna framöver.

- Kollektivtrafiken är en viktig samhällsfunktion som måste fortsätta fungera. Det innebär att vi alla får anpassa oss efter den här ovanliga situationen som uppstått. Vi har en del frånvaro och därför behöver vi anpassa tidtabellerna så att vi fortfarande har en stabil trafik i hela regionen, säger Jarl Samuelsson, chef för Västtrafiks affärsenhet.

Förändringarna i trafiken gäller tills vidare. Det kan komma att ändras utifrån förändrade situationer. Resenärer ombeds att hålla sig uppdaterade här. 

Sök din resa

Resenärer ombeds också att söka sin resa i förväg i appen Västtrafik To Go eller i reseplaneraren.

- Vi förstår att det här kan påverka våra resenärer på olika sätt och vi ber därför om överseende och tålamod i det här läget, säger Jarl Samuelsson.

Reduceringen av trafiken innebär i dagsläget inte en så stor förändring av trafikutbudet och Västtrafiks tjänster att kunder kan lämna tillbaka sin biljett. Västtrafiks ordinarie köpvillkor gäller.

Det här gäller i kollektivtrafiken med anledning av coronavirusets spridning.

Publicerad 2020-03-24
Vi använder cookies för att förbättra din kundupplevelse. Om Cookies