Vi stödjer inte webbläsaren Internet Explorer. Vänligen använd en annan webbläsare. 

Microsoft har ersätt Internet Explorer med webbläsaren Edge

Sedan mars 2020 har resenärer inte kunnat gå på genom bussarnas och spårvagnarnas främre dörrar. Även de främre sätena har varit avstängda. I våras påbörjades ett arbete med att öppna framdörrarna i regionen, men arbetet fick sättas på paus på grund av pandemin. Nu återupptas arbetet. Öppningen av bussarnas och spårvagnarnas framdörrar sker stegvis under oktober.

Påstigning fram i Göteborg

I många år har resenärer kunnat gå på genom vilken dörr som helst på bussarna i Göteborg. I samband med att framdörrarna öppnas införs även obligatorisk påstigning fram. Det innebär att du som resenär går på fram och visar sin biljett, precis som på bussarna i övriga regionen. Det kommer finnas information på de bussar där framdörren har återöppnats och som hjälp kommer det att finnas värdar ute i trafiken som stöttar vid på- och avstigning.

Undantag för flera bussar i centrum

De nya direktiven gäller på de flesta busslinjer i Göteborg, med undantag för linjer där det är så högt resande att det skulle stoppa upp trafiken om alla gick på genom framdörren. Följande linjer är undantagna: 16, 16X, 17, 18, 19, 25, 50, 52, 58, 59 och 60, 62.

Eftersom genomförandet sker stegvis kommer det under en övergångsperiod vara extra viktigt att vara uppmärksam på vad som gäller på den linjen man reser med.

Publicerad 2021-09-27