Vi stödjer inte webbläsaren Internet Explorer. Vänligen använd en annan webbläsare. 

Microsoft har ersätt Internet Explorer med webbläsaren Edge

En sökning mellan exempelvis Järntorget och Stigbergstorget kommer, förutom att visa nästkommande turer, även visa hur många steg det är mellan platserna och hur lång tid det skulle ta att gå sträckan.

Med den nya funktionen vill Västtrafik uppmuntra fler att gå kortare sträckor för att göra plats ombord för de som verkligen behöver resa med kollektivtrafiken. Många resor som görs i städerna tar inte mer än 20 minuter att gå. Och i och med att väntetiden försvinner så är gång ibland ett snabbare alternativ.

Detta är en av flera åtgärder för att minska trängseln i kollektivtrafiken. Västtrafik har sedan i våras uppmanat de som kan att gå eller cykla och med denna funktion hoppas Västtrafik att fler kommer att välja att gå kortare sträckor.

I den senaste versionen av Västtrafik To Go lanserar även Västtrafik möjligheten att söka sin resa via en karta. På kartan kan du som resenär se hållplatser i närheten av din egen position eller platsen du ska resa till och på så sätt söka fram bästa resealternativ.

Publicerad 2020-10-19