Bild från ovan som visar lekplatsen med barn som leker.

Hisingsparkens lekplats Bondgården

Hållplats: Hinnebäcksgatan.

Bildforslag_Bondgården_markus-spiske-8eDOHGxQtuI-unsplash.jpg

Mysig naturlekplats för såväl stora som små barn. Här kan du testa linbanan, klättra och åka rutschkana i höbalen, leka i ladan och i traktorn eller gunga på fårskulpturerna. Det finns också en hinderbana, och en vattenränna med pump intill bäcken. När du vill äta matsäck eller pausa från lekandet hittar du sittplatser uppe på kullen och grillplats nere vid tjärnen.

Foto: Marcus Spiske/Unsplash.

Plikta i Slottsskogen

Hållplats: Linnéplatsen, Botaniska Trädgården eller Majvallen.

Plikta_MG_5483_Copyright Superstudio D&D_Mediabank Göteborg & Co.jpg

I en grön oas i kanten av centrum ligger en av Göteborgs största lekplatser. Plikta är en plats där kidsen hinner springa av sig ordentligt, och risken för att de tröttnar är liten med tanke på alla olika fantasifulla lekredskap som finns här. En av en höjdpunkterna är den riktigt långa rutschkanan! Runt om Plikta hittar är det stora gräsmattor som passar perfekt för picknicken.

Foto: Superstudio D&D/Mediabank Göteborg & Co.

Angeredsparken

Hållplats: Angereds centrum.

Efter en tur med spårvagnslinje 4, 8 eller 9 hittar du mellan köpcentret i Angereds centrum och Angered arena denna stora utflyktslekplats med cirkustema. Här finns allt från rutschkanor, skrattspeglar och studsmattor till linbana och en stor klätterställning. På sommaren när vattenleken är öppen kan barnen springa runt bland sälskulpturer under svalkande vattenstrålar och fantasifulla duschar.

Justin Bäver lekplats i Partille

Hållplats: Kulturum eller Partille Arena.

Justin Baever_stadsparken_Fotograf_Partille kommun.jpg

Rymlig och välskött lekplats med bävertema, mycket klätterlek och fint läge bredvid Sävenån. I mitten tornar sig den enorma träbävern Justin Bäver. En kombinerad rutschkana och klätterställning som fått sitt namn av Partilleborna. Runt om lekplatsen finns också bord och stolar för fikastunden.

Foto: Partille kommun. 

Positivparken i Västra Frölunda

Hållplats: Frölunda torg eller Positivgatan.

Bildförslag_Positivparken_Pexels.jpg

Vill du leka bondgård, träna parkour eller hoppa studsmatta? Förutom den traditionella sandlådan, klätterställningen och rutschkanan har denna utflyktspark allt och lite till – för alla åldrar. Basket, beachvolley och boule för ungdomar, vuxna och äldre barn, lekplats med bondgårdstema för de lite yngre barnen och Positivet, en bemannad lekplats där personal på plats håller i aktiviteter och kan svara på frågor.

Foto: Allan Mas/Pexels. 

Kungsbackaskogens lekplats

Hållplats: Tingberget och tio minuters promenad.

Kungsbackaskogen_Fotograf_Kungsbacka kommun_Adam Folcker.JPG

Väl värd en stunds promenad med några uppförsbackar är denna stora trälekplats som breder ut sig bland träden i Kungsbacka skog. Platsen har gott om yta för barn med spring i benen. En hinderbana, gungor, rutschkanor och vippgungor samsas med ett lekskepp med klättervägg, och här finns också grillplats, vindskydd och bänkbord.

Foto: Adam Folcker/Kungsbacka kommun.

Nolhagaparken i Alingsås

Hållplats: Nolhaga skola.

Nolhaga lekplats_fotograf_Paul Björkman_Gullers Grupp.jpg

Mitt i Nolhaga park i en vacker miljö av bokskog ligger en av Alingsås mest besökta lekplatser, som har ett stort utbud av lekutrustning för barn i alla åldrar. Runt lekplatsen finns stora gräsytor och det är nära till såväl skogen på Nolhaga berg som till Barnens Lantgård, där barnen kan klappa och umgås med djur. 

Foto: Paul Björkman/Gullers Grupp.

Skogsleken i Mölnlycke

Hållplats: Mölnlycke fabriker och tio minuters promenad.

Bildforslag_Skogsleken_markus-spiske-YNSrQa-t3Y4-unsplash.jpg

Är precis som namnet antyder en lekplats i skogen – en annorlunda, spännande och överraskande stor plats som ligger undangömd bland träden. Barnen utmanas och inspireras att leka i skogen, och lekredskapen som har byggts ihop med stenar och stubbar är gjorda i massivt trä återvunnet från kommunen. Du hittar Skogsleken längs elljusspåret väster om Stortjärn.

Foto: Markus Spiske/Unsplash.

Ulricaparken i Ulricehamn

Hållplats: Ågatan.

Ulricaparken lekplats 2.jpg

En härlig lekplats nere vi sjön Åsunden där barn i åldrarna 6–10 år har varit med och röstat fram lekaktiviteterna. Det har bland annat resulterat i en hinderbana, klätternät, linbana, rutschkana, studsmatta och slänggunga. För de lite äldre barnen finns ett dj-bås där de kan spela musik från smartphone eller surfplatta. På området ligger också badplats med brygga och sandstrand.

Foto: Ulricehamns kommun.

Skrotnisses lekplats i Trollhättan

Hållplats: Trollhättan station och 15 minuters promenad.

Skrotnisses lekplats_Fotograf_Trollhattan Stad.jpg

På denna 1300 kvadratmeter stora lekplats har Jan Lööfs älskade karaktärer fått en alldeles egen värld. Barnen kan leka i skrotnisses stuga och verkstad, en trädkoja med utedass, en labyrint, en skrotteater, båten Balder, en hangar och en hybrid av en bil och ett flygplan. Skrotnisses lekplats hittar du på Spikön, mitt i älven som rinner genom Trollhättan.

Foto: Trollhättan Stad.

  • Publicerad 2022-03-18
Vi använder cookies för att förbättra din kundupplevelse. Om Cookies