Studentrabatt

Studentrabatten innebär att du får köpa din periodbiljett till ungdomspris. Du får helt enkelt 25 procent rabatt på 30- och 90-dagars periodbiljetter. 

Detta krävs för att få rabatt

För att få resa med studentrabatt behöver du ha studentlegitimation från Mecenat eller Studentkortet som app med Studentresesymbolen och/eller SL:s logotyp.

 

 

Att ha med på resan

  • Biljett
  • Studentlegitimation från Mecenat eller Studentkortet som app.  
  • id-handling

Vanliga frågor om studentrabatt

Ja, nu finns studentlegitimationen med studentresesymbolen enbart som app. Studentresesymbolen finns inte längre på plastkortet eller Mecenats SMS-intyg, så dessa gäller inte längre.

Du behöver kunna visa att du är student för att resa med rabatterat pris. Om du inte kan visa studentlegitimation och id-handling för biljettkontrollanten kan du få en tilläggsavgift. Du kan få avgiften reducerad om du i efterhand visar upp studentlegitimation och id-handling på biljettkontrollens expedition.

Det beror på vilken periodbiljett du har. Om du har en periodbiljett som gäller hos den operatören du vill resa med är det fritt fram att resa även med studentrabatt. 

Du måste du studera på universitet, högskola, eller annan vuxenutbildning som ger rätt till studiemedel från CSN. Du behöver studera på minst halvtid under minst 10 sammanhängande veckor och ha studentlegitimation från Mecenat och Studentkortet som app.