Studentrabatt

Studentrabatten innebär att du får köpa din periodbiljett till ungdomspris. Du får helt enkelt 25 procent rabatt på 30- och 90-dagars periodbiljetter. 

Detta krävs för att få rabatt

För att få resa med studentrabatt behöver du ha studentlegitimation från Mecenat eller Studentkortet som app med Studentresesymbolen eller SL:s logotyp på. Studentlegitimationen finns i respektive kortleverantörs app.

Hör av dig till mecenat.se eller studentkortet.se om du har frågor om hur du får din studentlegitimation. 

 

Att ha med på resan

  • Biljett
  • Studentlegitimation i app från Studentkortet eller Mecenat
  • id-handling

Vanliga frågor om studentrabatt

Du behöver kunna visa att du är student för att resa med rabatterat pris. Om du inte kan visa studentlegitimation och id-handling för biljettkontrollanten kan du få en tilläggsavgift. Du kan få avgiften reducerad om du i efterhand visar upp studentlegitimation och id-handling på biljettkontrollens expedition.

Det beror på vilken periodbiljett du har. Om du har en periodbiljett som gäller hos den operatören du vill resa med är det fritt fram att resa även med studentrabatt. 

Du måste studera på universitet, högskola, eller annan vuxenutbildning som ger rätt till studiemedel från CSN. Du behöver studera på minst halvtid under minst 10 sammanhängande veckor och ha studentlegitimation från Mecenat och Studentkortet som app.