Chatta med oss här!

Västtrafikkort

Ha som vana att alltid visa ditt Västtrafikkort för kortläsaren ombord. Då får du koll på saldo och är säker på att biljetten aktiverats.

Kom ihåg att aktivera kortet

Det är lätt att missa att aktivera biljetten om du inte har för vana att visa den ombord varje gång. Och det vore ju tråkigt eftersom biljetten betraktas som ogiltig om den inte är aktiverad, vilket betyder att du får betala tilläggsavgift vid biljettkontroll.

Visa biljetten

På Västtrafiks bussar ska du stiga på i framdörren och visa upp din biljett. Du som har barnvagn, rullstol eller rullator använder bakdörrarna på bussen (markerade med orange ram) och visar biljetten för närmsta biljettläsare.

Undantaget är bussar i Göteborg där du kan stiga på genom alla dörrar och du behöver inte visa upp biljetten förutom vid en biljettkontroll. Under våren 2021 startar Västtrafik ett arbete där påstigning endast genom framdörren införs på linjer i Göteborgsområdet som inte haft det innan. När arbetet är klart ska du stiga på genom framdörren på alla bussar med undantag endast för stadsbussarna 16, 17, 18, 19, 25, 50, 52, 58 och 60 samt spårvagnar. Tillsvidare kommer det att finnas information på de bussar där påstigning endast ska ske genom framdörren för att du som resenär ska veta vad som gäller.

När du reser med tåg ska du visa biljetten för tågvärden.

Vi använder cookies för att förbättra din kundupplevelse. Om Cookies