Jobba på Västtrafik

Varmt välkommen att söka jobb på något av våra kontor eller kontakta våra partnerföretag om du vill jobba i trafiken som till exempel förare eller tågvärd. 

Jobba i trafiken

Lediga jobb på Västtrafiks kontor

Technical fleet manager - tåg

Tågverksamheten växer kraftigt på Västtrafik. Vi äger ca 115 tåg och får snart ytterligare 45 tåg. Tågtrafiken är mycket attraktiv för våra kunder och vi fortsätter därför satsningen på att utveckla och förbättra. 

Nu söker vi dig som vill jobba som fordonsförvaltare och arbeta med upphandlingar, teknisk utveckling, avtalsutveckling och förhandlingar. Ditt jobb innebär att värdesäkra våra fordon genom att arbeta ur ett livscykelperspektiv. I arbetet ingår att samverka med SJ Götalandståg som är vår samverkanspartner. I ditt dagliga arbete ingår att samverka med övriga samarbetspartners inom tågverksamheten för att säkerställa att Västtrafik har en tågflotta som är i bästa möjliga skick. Du kommer också att leda konsulter och leverantörer i olika projekt med fokus på att nå våra mål. 

Ansök senast: 6 januari 

Skicka din ansökan

Systemingenjörer

Vi söker nu två systemingenjörer till avdelningen IT-Trafiknära utrustning. Avdelningen som har tio medarbetare jobbar med Utrustningshantering, Projektledning, Förvaltning, Test och Löpande tekniskt underhåll för våra system. I rollen som systemingenjör ansvarar du för förvaltning av tilldelade system och utrustning samt dess tillhörande tjänster,

Vi söker dig som har kompetens inom fordonselektronik, inbäddade IT-system, nätverk och mobil kommunikation.

Ansök senast: 10 januari

Skicka din ansökan

Kvinna sitter i vänthall på Skövde resecentrum.
Systemingenjör kommunikation

Vi söker en systemingenjör kommunikation till vår IT-Infrastrukturavdelning för att vara med i teamet som bidrar till att säkerställa och förvalta de IT-tjänster som finns inom samtliga verksamhetsområden på Västtrafik. Du kommer att ingå i en kommunikationsgrupp som är en del av Västtrafiks IT-Infrastruktur-avdelningen. Dina arbetsuppgifter är primärt att jobba med dagliga ärenden och uppgifter som rör området nätverk och kommunikation: hantering av brandväggar, uppsättning och avveckling av nät, samt konfiguration av vår lastbalanserare. 

Du har gedigna kunskaper inom nätverk, routing, switching, wireless, VPN och brandväggar. Vi ser gärna att du har kunskap och erfarenhet på något av följande områden: Cisco Firepower, Cisco Nexus-switchar, F5 lastbalanserare, DNS eller Cisco wifinätverk

För att lyckas och trivas i ditt arbete har du förmågan att kommunicera och förklara olika lösningar på ett pedagogiskt sätt samtidigt som du förstår kunders och medarbetares olika behov.

Ansök senast: 12 januari

Skicka din ansökan