Chatta med oss här!

Jobba på Västtrafik

Varmt välkommen att söka jobb på något av våra kontor eller kontakta våra partnerföretag om du vill jobba i trafiken som till exempel förare eller tågvärd. 

Jobba i trafiken

Lediga jobb på Västtrafiks kontor

CIO

Vill du göra framtidens resande mer hållbart?
Västtrafik ansvarar för kollektivtrafiken i Västsverige. Varje dag väljer över 400 000 kunder att resa med våra bussar, tåg, spårvagnar och båtar. Vi står inför en rad spännande utmaningar där kollektivtrafiken blir en allt viktigare del i en hållbar samhällsutveckling. Nu söker vi dig som vill vara med och möta och driva förändringen som Strategisk IT-chef.

Som Strategisk IT-chef ingår du i Västtrafiks ledningsgrupp och rapporterar till VD. I rollen ingår att tillsammans med verksamheten beskriva strategin för hur smarta IT-tjänster möjliggör hållbart resande, att utifrån prioriterade områden ta fram en övergripande plan för IT-funktionen samt att initiera och leda förändring. Du kommer att driva utveckling och effektivisering av vår IT-plattform, coacha våra medarbetare och förbättra vårt gemensamma arbetssätt. Rollen innebär personal-, budget- och verksamhetsansvar.

För att lyckas i den här rollen tror vi att du har förmågan att kommunicera och förklara olika lösningar på ett pedagogiskt sätt. Du är en trygg och handlingskraftig ledare som förstår kunders och medarbetares behov. Du har en stor passion för IT och digitalisering.

Låter det som du?

Sök tjänsten som CIO.

Sista ansökningsdag är 10 januari. 

Systemingenjör

Nu söker vi en systemingenjör. Du kommer att ingå i IT-infrastrukturavdelningen på Västtrafik och tillsammans med dina kollegor utveckla och förvalta vår servermiljö. Rollen är varierad och innehåller både teknik och administration. Exempel på arbetsuppgifter är daglig drift av vår servermiljö med inriktning Microsoft/Windows, framtagande av standarder, strategier, instruktioner, arbete med att ta fram roadmaps samt omvärldsbevakning. Du kommer arbeta för att öka vår automatiseringsgrad inom till exempel patchhantering och med ständiga förbättringar inom området server. Beredskap ingår i tjänsten.

Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Du har mångårig dokumenterad erfarenhet av IT-drift och högskoleutbildning inom IT-området och/eller dokumenterade kunskaper förvärvade på annat sätt. Du har troligtvis jobbat med Windows Server-miljöer tidigare.

Sök tjänsten som Systemingenjör.

Sök tjänsten senast 5 januari.

Kvinna sitter i vänthall på Skövde resecentrum.

Tjänstedesigner

Vi söker nu två Tjänstedesigners till vår avdelning för Kundstrategi.

Som Tjänstedesigner på Västtrafik kommer du att arbeta i ett härligt gäng, i en bred roll med fokus på beteende, innovation och förändring. Du kommer att hjälpa oss att fortsätta utveckla det arbete kring kundinsikter och behov som vi redan påbörjat.

Vi ser gärna att:

• Du har en stor drivkraft i att arbeta med, och göra skillnad för människor.
• Du gillar att arbeta med mänskliga beteenden och behov, och har förmåga att i samspel med andra koppla dessa till lösningar som skapar värde för våra kunder och vår verksamhet.
• Du har arbetat med Service Design minst 3–5 år samt har en god kunskap om olika metoder och arbetsverktyg inom området. Meriterande är om du har erfarenhet av beteendedesign och datadrivet arbete.
• Du är en stark presentatör, som på ett pedagogiskt sätt kan motivera dina lösningar
• Du är lyhörd och nyfiken på olika perspektiv och ser mångfald som berikande.
• Du kan leda och inspirera stora såväl som små grupper i ett utforskande utvecklingsarbete - samt stärka hela organisationens kompetens inom området.

Sök tjänsten som Tjänstedesigner.

Ansök senast 12 januari.

Vi använder cookies för att förbättra din kundupplevelse. Om Cookies