Ledsagning - hjälp på resan

Ledsagning är till för dig som har en funktionsnedsättning eller särskilda behov och behöver hjälp i samband med din resa. 

Ledsagarservice - hjälp på stationer

En uniformerad ledsagare, till exempel en taxichaufför, möter dig vid en bestämd mötesplats och följer dig till din nästa avgång. Ledsagarservice är kostnadsfritt. 

Stationer med ledsagarservice (pdf, öppnas i nytt fönster) 

Ledsagare till en synskadad person

Kostnadsfri resa för ledsagaren i:

Ale, Alingsås,Göteborg, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Lysekil, Munkedal, Mölndal, Orust, Partille, Sotenäs, Stenungsund, Strömstad, Tanum, Tjörn, Uddevalla och Öckerö.

I övriga kommuner behöver ledsagaren köpa egen biljett.

Ledsagare till person med färdtjänsttillstånd i Göteborg

Ledsagare reser kostnadsfritt i Göteborg. Du som har med dig en ledsagare behöver ha med ditt färdtjänsttillstånd på resan.  Ska du resa utanför Göteborg behöver du ansöka om ett Reshjälpskort.

Reshjälpskort- hjälp på resan

Som färdtjänstberättigad i Västra Götaland kan du ta med en vän/ledsagare som hjälper dig med din resa. För att kunna göra det behöver du ansöka om ett reshjälpskort. Kortet kostar ingenting och gäller för resor inom Västra Götalandsregionen och Kungsbacka. Med det får du ta med någon avgiftsfritt. Du betalar själv för din resa med Västtrafiks periodbiljett, kontoladdning eller enkelbiljett och lånar ut reshjälpskortet till den som reser med dig.

Information, villkor och regler för reshjälpskortet

Vi använder cookies för att förbättra din kundupplevelse. Om Cookies