Kundservice

Välkommen att kontakta oss på telefon, e-post eller Facebook. Välj den kontaktväg som passar dig bäst. 

Just nu frågar många om:

Bussarna är kopplade till en elektrisk ramp som värmer upp vattnet i bussens element och motor så att det finns värme inne i bussen. Dessa kan ta tid på sig att komma igång och att dörrarna öppnas och stängs ofta gör det svårt för AC:n att fungera vilket kan leda till att klimatet svajar.

Nej, provåkarkortet är en värdehandling som är personlig och får inte säljas vidare. Vi bevakar Tradera, Blocket och sociala medier dagligen under kampanjperioden och vi har möjlighet att spärra aktuella kort. Vi rekommenderar inte att man köper kort på köp- och säljsidor.

Det finns olika förklaringar. Det är viktigt att man som resenär befinner sig på hållplatsen i god tid, står synlig på hållplatsen och signalerar att man vill åka med. Detta för att försäkra sig om att föraren sett dig. I vissa fall har bussen överstigit sitt maxantal passagerare och kan av säkerhetsskäl inte släppa på fler resenärer. Då kan bussen ibland passera hållplatsen.

När en buss är kraftigt försenad kan trafikledningen besluta att turen ska avbrytas och köra direkt till ändhållplats för att påbörja nästa tur. Detta för att inte påverka förseningar för andra turer, resten av dagen. I dessa situationer kommer oftast en annan buss inom några minuter.

Västtrafikbutiker

I våra butiker får du hjälp med allt runt din resa. Vi hjälper dig att välja rätt biljett, reklamera biljetter och vi ger dig smarta restips.