Just nu frågar många om:

Vi förstår att priset är en viktig faktor när man väljer färdmedel. Intäkterna vi får in är viktiga för att vi ska kunna upprätthålla och utveckla kollektivtrafiken. Vi vill såklart ha så låga priser som möjligt, samtidigt som vi måste möta de höjda kostnaderna som kollektivtrafiken innebär. Ytterst är det en politisk fråga att besluta om biljettpriser och utbud i kollektivtrafiken.

I Sverige har vi också en modell där kollektivtrafiken till hälften finansieras med skattemedel och den andra hälften med biljettintäkter. Det innebär att du som resenär betalar cirka 50 procent av vad resan egentligen kostar. Om man jämför att åka kollektivt, med att ta bilen så är det i de flesta fall billigare att åka kollektivt när man ser till alla kostnader som kommer med att ta bilen.

Vi gillar att du cyklar! För att vi alla ska få plats i kollektivtrafiken har vi vissa villkor för cyklar ombord på våra fordon.

Till exempel i Göteborg får du inte ta med dig vanlig cykel på bussar och spårvagnar men hopfälld minicykel, sparkcykel, och balanscykel får tas med utan kostnad. Åker du däremot Älvbåtarna är det fritt fram att ta med dig cykel, där finns gott om plats. 

Regler för cykel ombord 

 

Som det ser ut nu så kommer det inte att bli något erbjudande om sommarlovskort i år, då det inte finns med i regeringens nuvarande budget.

Vi vet inte om det kommer att finnas kommuner som väljer att köpa sommarlovskort till sina elever. Vi hänvisar därför elever och föräldrar att kontakta sin kommun för att veta vad som gäller.

Vi använder cookies för att förbättra din kundupplevelse. Om Cookies