Just nu frågar många om:

Vi gillar att du cyklar! För att vi alla ska få plats i kollektivtrafiken har vi vissa villkor för cyklar ombord på våra fordon.

Till exempel i Göteborg får du inte ta med dig vanlig cykel på bussar och spårvagnar men hopfälld minicykel, sparkcykel, och balanscykel får tas med utan kostnad. Åker du däremot Älvbåtarna är det fritt fram att ta med dig cykel, där finns gott om plats. 

Regler för cykel ombord 

 

Vi har många olika bussmodeller där både AC och värmesystem fungerar på olika sätt och är olika bra.

Om du tycker att det är för varmt ombord kan du gå fram till föraren och fråga om hen kan justera temperaturen. Beroende på hur värmesystemet fungerar i bussen kan föraren justera temperaturen eller öppna takluckor, men i vissa fall behöver fordonet tas in på verkstad för åtgärd.

Bra att känna till är att luftkonditioneringen på bussen får sämre effekt när dörrar öppnas ofta, vilket de gör på stadsbussar.

På sommaren, när skolor är stängda och många har semester, är det färre som reser. Det är därför den bästa tiden på året att göra nödvändigt underhåll av vägar och spår, vilket vi får anpassa trafiken efter.

Vi vet att många resenärer fortsätter jobba och inte har semester under hela den här perioden. Därför reducerar vi, i möjligaste mån, trafiken etappvis i början av sommaren. På samma vis ökar vi trafiken igen i slutet av sommaren – med de begränsningar som finns på grund av pågående underhållsarbeten.

För att hålla dig uppdaterad med hur du kan resa rekommenderar vi att du söker din resa i Reseplaneraren.

Vi använder cookies för att förbättra din kundupplevelse. Om Cookies