Kundservice

Välkommen att kontakta oss på telefon, e-post eller Facebook. Välj den kontaktväg som passar dig bäst. 

Just nu frågar många om:

Luftkonditionering finns inte på alla fordon. Luftkonditioneringen får bland annat sämre effekt när dörrarna öppnas ofta, som de gör på stadsbussar. Däremot ska värmen givetvis inte vara påslagen om det är varmt.

Om det är för varmt ombod kan du fråga om föraren kan sänka värmen. 

Enstaka resor är billigare på kontoladdning, på grund av att kortet räknar kilometerpris och inte zoner. Det innebär att om en kort resa sträcker sig över en kommungräns så blir priset oftast billigare med kontoladdning än med To Go eller vanliga enkelbiljetter.

Föraren öppnar samtliga dörrar vid ankomst till hållplats. Därefter ställer föraren dörrarna på så kallad "tillåten öppning", vilket betyder att dörrarna hålls öppna så länge som någon/något finns mellan dem och sedan stängs efter ett par sekunder. Föraren kan också välja att ställa dörrarna på "fast öppning" då en resenärer behöver lite längre tid på sig. Föraren kan vid behov även stänga dörrarna manuellt.

Västtrafikbutiker

I våra butiker får du hjälp med allt runt din resa. Vi hjälper dig att välja rätt biljett, reklamera biljetter och vi ger dig smarta restips.