Chatta med oss här!

Just nu frågar många om:

Som student får du köpa periodbiljett till ungdomspris. Det innebär att du får 25 procent rabatt på 30- och 90-dagars periodbiljetter. För att ta del av studentrabatten behöver du ha studentlegitimation från Mecenat eller Studentkortet i respektive app med studentresesymbolen eller SL:s logga. Om du har ett fysiskt kort från Mecenat krävs att du har SL:s logga på kortet.

Hör av dig till mecenat.se eller studentkortet.se om du har frågor om hur du får din studentlegitimation.

Vi gillar att du cyklar! För att vi alla ska få plats i kollektivtrafiken har vi vissa villkor för cyklar ombord på våra fordon.

Till exempel i Göteborg får du inte ta med dig vanlig cykel på bussar och spårvagnar men hopfälld minicykel, sparkcykel, och balanscykel får tas med utan kostnad. Åker du däremot Älvbåtarna är det fritt fram att ta med dig cykel, där finns gott om plats. 

Regler för cykel ombord 

 

Genom digital biljettförsäljning i vår app Västtrafik To Go kan vi erbjuda både bättre service och enklare sätt att betala. Appen är under ständig utveckling och vi försöker vara lyhörda gentemot våra resenärers önskemål, samtidigt som vi strävar efter en enkel och användarvänlig app.

Periodbiljett 365 dagar är en produkt som inte säljs i lika stor utsträckning som de  populära periodbiljetterna 30- och 90-dagars och med dessa insikter har vi gjort avvägningen att i dagsläget erbjuda just dessa periodbiljetter i appen Västtrafik To Go.

Vårt biljettsystem är dock under förändring så hur det kommer att se ut i framtiden kan vi i dagsläget inte svara på.

Vi använder cookies för att förbättra din kundupplevelse. Om Cookies