Vi stödjer inte webbläsaren Internet Explorer. Vänligen använd en annan webbläsare. 

Microsoft har ersätt Internet Explorer med webbläsaren Edge

Att resa med sjukresa

Tala om när du bokar resan vilka av dina hjälpmedel du vill ha med dig, till exempel rullator eller rullstol. Föraren hjälper dig att lasta i och ur ditt hjälpmedel ur fordonet.

Om du reser i din rullstol ansvarar du för att rullstolen är godkänd att sitta i under resan. Föraren ansvarar för att säkerställa att rullstolen är fastspänd.

Om du har elrullstol eller permobil ansvarar du för att köra på den på fordonet samt köra av den från fordonet.

Du får ta med dig bagage motsvarande två kassar eller en liten resväska. Föraren hjälper dig med bagaget till och från entré i markplan.

Om du reser med barn och behöver ha med en barnvagn är det viktigt att du uppger det vid bokningen.

Ledar- och servicehundar är även hjälpmedel, meddela vid bokningen på samma sätt som för övriga hjälpmedel om den ska följa med på resan.

Du ansvarar för att hantera djuret och för dess säkerhet. Föraren ansvarar för att djuret reser i enlighet med vad som är beslutat för dig av din kommun.

Alla djur ska resa i fordonets bagageutrymme av trafiksäkerhetsskäl. Om du får ha både djur och andra hjälpmedel med på resan kan vården ange att djuret får resa inne i kupén. I de fallen ansvarar du för att djuret har ett underlag för att skydda inredningen samt säkerhetssele.

Västtrafik har inga allergisanerade fordon, det kan finnas djur i bilen om någon medresenär reser med djur.

Det finns en bilkudde för barn i varje fordon. Om fler än ett barn ska resa i samma bil måste du själv ta med dig extra bilkuddar.

Det finns möjlighet att boka fordon med bilbarnstol och/eller babyskydd. Uppge vid beställningen om det behövs för resan. Om det är fler än ett barn som ska resa med samma bil måste du själv ta med dig extra bilbarnstol/babyskydd.

En medresenär betalar samma avgift som du för sin resa.