Regnlekplatsen, Göteborg

Hållplats: Berzeliigatan eller Korsvägen 
Zon A 


Foto: Ulf Celander

Plaska i regnpussar, kladda vid geggamojabordet och klättra på ”spön i backen”. Den här lekplatsen är allra roligast i blött väder. Barnen kan också följa vattnets väg genom rännor och trattar. Så på med regnkläder och stövlar! 
 
Lekutbudet på Regnlekplatsen

Nordiska Akvarellmuseet, Tjörn

Hållplats: Kommunhuset 
Zon B 

Foto: Christer Hallgren.

På tema vatten är ett besök på Nordiska Akvarellmuseet en god idé. Varje år produceras tre till sex olika och unika konstutställningar på plats i detta permanenta åretruntöppna museum på ön Tjörn. Museet lockar besökare från hela världen och skapar upplevelser året om. Restaurang & kafé finns under samma tak. Där kan du också njuta av utsikten över karga klippor och dramatiskt hav.

Nordiska Akvarellmuseets hemsida 

Not Quite, Fengersfors 

Hållplats: Fengersfors 
Zon C 

Not_Quite_5.jpg Foto: Kajsa Kax/Westsweden.com

A little bit of New York mitt i periferin, så beskriver sig Not Quite, ett levande kulturcentrum i den dalsländska bruksorten Fengersfors. Det nedlagda pappersbruket ger numera plats åt konstnärer, hantverkare och formgivare samt deras verkstäder och ateljéer. Här finns konsthallar, galleri, butik, kafé och bistro. Det arrangeras också utställningar, konserter, guidningar och workshops. Kaféet är öppet året runt medan övrig verksamhet brukar pågå från maj till september. 

Not Quite hemsida

Rörstrand museum, Lidköping

Hållplats: Lidköping station  
Zon C

rorstrandsmuseum_foto_Daniel_Ström.JPGFoto: Daniel Ström.

Här, i de gamla fabrikslokalerna kan du ta del av Rörstrands imponerande porslinshistoria från 1700-talet till idag. Museet har precis genomgått en stor ombyggnation och i år kan du beskåda helt nya utställningar. Vid sidan av de tusentals vackra och funktionella föremålen får numera även personerna bakom, som konstnärer, ugnsarbetare och modellörer ta plats. För den som vill ta en konstpaus finns ett kafé med lokalproducerad fika. 

Rörstrand Museums hemsida

Glasets hus, Limmared 

Hållplats: Limmared station  
Zon C 

Glasets_Hus_2.jpgFoto: Jonas Ingman/Westsweden.com/Glasets Hus

I den gamla glasbruksorten Limmared ligger Glasets Hus som erbjuder en mängd aktiviteter på temat glasproduktion. Här finns ett museum med glas från fyra århundraden och i konsthallen visas aktuella utställningar. I glashyttan kan du titta på när dagens glasblåsare arbetar. Blir du sugen att prova på glasblåsning, finns möjlighet till det också! Kaféet erbjuder fika och lunch. Nära Glasets Hus hittar du också en aktivitetspark med bland annat studsmattor, linbana, klättermöjligheter och parkourpark. 

Glasets hus Limmareds  hemsida

Abecita Popkonst & Foto, Borås 

Hållplats: Knalleland 
Zon C 

vanskasprakt-100x100.jpgBild från Lisalove Bäckmans utställning som visas 19/5 - 2/10 2022.

Borås sägs vara Sveriges regnigaste stad, så lika bra att åka hit en dag när det ändå regnar! På Abecita Popkonst & Foto blandas nya utställningar med museets fasta och unika verk av bland andra Andy Warhol och Richard Hamilton. I sommar kan du bland annat se Lisalove Bäckmans drömska, närmast surrealistiska självporträtt och streetfoton av Gavi Ben Avraham. Här finns även möjlighet att ta en paus i konstkaféet!

Abecita Popkonst & Fotos hemsida 

  • Publicerad 2022-05-12
Vi använder cookies för att förbättra din kundupplevelse. Om Cookies