Vi stödjer inte webbläsaren Internet Explorer. Vänligen använd en annan webbläsare. 

Microsoft har ersätt Internet Explorer med webbläsaren Edge

Digital skylt på hållplats

Under hösten sätter vi 100 nya batteridrivna avgångsskyltar i drift på hållplatser runtom i regionen. Det rör sig om hållplatser där det inte finns tillgång till el. På den nya skylten ryms betydligt mer information än de tidigare. På skylten visas både flera avgångar och störningsinformation i samma vy för att ge dig som resenär en bättre överblick på din resa. Texten har också bättre kontrast mot bakgrunden, vilket underlättar för läsningen.

Flest i Göteborgsområdet

För att öka synligheten och ge en tydlig igenkänning har skyltarna också fått en ny design med en ram i Västtrafiks cyanblå färg. De flesta skyltar sätts upp i Göteborgsområdet, på bland annat knutpunkterna Gamlestads torg, Beryllgatan, Mölndals bro och på flera öar i södra skärgården.

Lättare att hitta information

Utbytet av batteriskyltarna är ett första steg i vårt arbete att uppgradera hela det digitala skyltsystemet. Syftet är också att skapa en enhetlighet som bidrar till att du som resennär känner igen dig och lättare kan hitta informationen du söker.

När de nya batteriskyltarna kommit på plats fortsätter vi med övriga skylttyper och uppgraderar under kommande år hela skyltbeståndet. Totalt består det av ungefär 2 000 skyltar.

Publicerad 2023-08-28