Chatta med oss här!

Västtrafiks elbussar bidrar till bättre hälsa för boende

Lägre bullernivåer, bättre sömn och minskad trötthet och nedstämdhet. Det är några av effekterna för de boende längs linje 60 efter att Västtrafik bytt ut bussarna mot elbussar. Det visar en ny studie vid Göteborgs universitet. 

Publicerad 2022-04-27
maj

Åk med oss till Göteborgsvarvet

Lördagen den 21 maj är det dags för årets upplaga av Göteborgsvarvet, ett av världens största halvmaratonlopp. Det är mycket folk i rörelse och många som reser till och från stan. Perfekt tillfälle att resa med kollektivtrafiken, cykla eller promenera. Kom ihåg att vara ute i god tid och räkna med längre restid.

Publicerad 2022-04-26
maj

Banarbete påverkar tågen till och från Borås

Med start den 26 maj fram till 10 juli  kommer Trafikverket rusta upp och modernisera järnvägen i Borås. Det blir nya spår, ledningar och signalsystem för att få ett mer tillförlitligt järnvägssystem. Arbetet gör att ingen tågtrafik kommer kunna köra till/från Borås C. Nedan kan du se vilka tåg som påverkas och hur du kan resa istället. 

Publicerad 2022-03-15

Trafiken under Kristi himmelsfärd

Torsdagen den 26 maj är är det Kristi himmelsfärdsdagen. Eftersom det är en helgdag körs trafiken lite annorlunda. Samtidigt sker en del banarbeten som påverkar tågtrafiken. Tänk på att det är många som vill resa med oss under Kristi himmelsfärdshelgen, vilket gör att våra bussar kan bli fullsatta. Var ute i god tid och räkna med längre restid. 

Publicerad 2022-05-04

Arbeten som påverkar spårvagnstrafiken i sommar

I sommar sker arbeten som påverkar spårvagnstrafiken i olika etapper. Nedan finns information om arbetena och hur du kan resa istället. 

Publicerad 2022-05-09
mar

Nu lanseras Flexbiljetten

Den 8 mars lanseras vår nya biljett, flexbiljetten. Biljetten innehåller tio 24-timmarsbiljetter och är framtagen för att passa de som inte reser med kollektivtrafiken varje dag. Flexbiljetten kommer kunna köpas i appen Västtrafik To Go.

Publicerad 2022-02-21

Prisuppgifter för reseavdrag i deklarationen

Snart är det tid för deklaration och många har möjlighet att göra reseavdrag. Här hittar du alla biljettpriser som gällde under 2021. 

 

Publicerad 2021-02-01

50 nya elbussar till Göteborg

Från sommaren 2023 börjar 50 antal nya elbussar att rulla i Göteborg. Det står klart efter att en ny upphandling av expressbusstrafik och trafik på Hisingen avslutats idag. De två avtalen har tilldelats Keolis Sverige AB och sträcker sig till 2033.  

Publicerad 2022-03-04

Nya biljetter och återbäringen blir kvar

Återbäringen på Västtrafiks enkelbiljetter i appen Västtrafik To Go blir kvar och den nya flexbiljetten lanseras den 8 mars. Dessutom släpper Västtrafik ett nytt sommarerbjudande. Det beslutade Kollektivtrafiknämnden i Västra Götalandsregionen idag.  

Publicerad 2022-02-03
feb

Släppta restriktioner och öppna framdörrar

Merparten av restriktionerna i samhället släpper den 9 februari, bland annat försvinner rådet om att bära munskydd vid trängsel. Västtrafik planerar även att öppna framdörrarna på sina fordon för påstigning, vilket gäller från den 10 februari.

Publicerad 2022-02-04
Läs in fler
Vi använder cookies för att förbättra din kundupplevelse. Om Cookies