Vi stödjer inte webbläsaren Internet Explorer. Vänligen använd en annan webbläsare. 

Microsoft har ersätt Internet Explorer med webbläsaren Edge

Nu blir ditt betalkort en Västtrafikbiljett 

Från och med nu kan du som reser i kollektivtrafiken i zon A blippa ditt betalkort i kortläsaren ombord på spårvagnar, bussar och båtar. Då kan du spontant stiga på och köpa en enkelbiljett som är giltig i 90 minuter utan att ladda ner appen Västtrafik To Go eller ladda på ett Västtrafikkort.  

Publicerad 2023-05-10

Arbeten påverkar spårvagnstrafiken i sommar

I sommar sker arbeten som påverkar spårvagnstrafiken i olika etapper. Nedan finns information om arbetena och hur du kan resa istället. Tänk på att vara ute i god tid och räkna med längre restid under arbetena.

Publicerad 2023-04-14
juni

Inga tåg kör mellan Mölndal och Göteborg och omvänt i sommar

Under perioden 19 juni klockan 05:00 till 21 augusti klockan 05:00 kommer inga tåg att köra mellan Mölndal och Göteborg och omvänt. Samtliga tåg söder ifrån får Mölndal station som slutstation. Det beror på att Västlänken utför arbeten i Almedal. Nedan kan du se hur du kan resa istället.

Det kommer vara mycket folk i rörelse och räkna med trängsel ombord. Vi uppmanar alla att räkna med längre restid. 

Publicerad 2023-04-04
apr.

Västtrafik sänker priserna

Den 23 april sänks priserna för våra biljetter till 2022 års prisnivå. Då blir till exempel en enkelbiljett 1 krona billigare och en 30-dagars periodbiljett 20 kronor billigare, för resor inom en zon. I genomsnitt är det en prissänkning med 2,6 procent. Prisjusteringen är ett politiskt beslut som har fattats av våra regionpolitiker. Samma datum slutar vi sälja Flexbiljetten.

Publicerad 2023-03-28
maj

Så kör trafiken under Kristi himmelsfärdshelgen

Torsdagen den 18 maj är är det Kristi himmelsfärdsdagen. Eftersom det är en helgdag körs trafiken lite annorlunda. Samtidigt sker en del banarbeten som påverkar tågtrafiken. Tänk på att det är många som vill resa med oss under Kristi himmelsfärdshelgen, vilket gör att våra fordon kan bli fullsatta. Var ute i god tid och räkna med längre restid.

Publicerad 2023-05-10

Buss ersätter tåg mellan Stenungsund och Uddevalla

Med start 13 april och ett år framåt kommer Bohusbanan delvis vara avstängd för tågtrafik på grund av ett banarbete. Buss ersätter tåg mellan Stenungsund och Uddevalla. Tio tunnlar på Bohusbanan ska repareras. Tunnlarna togs i drift i början av 1900-talet och är nu i behov av renovering. Arbetet ska leda till att minska risken för trafikstörningar i framtiden. Arbetet beräknas vara klart 31 mars 2024.

Publicerad 2023-02-08

Prisuppgifter för reseavdrag i deklarationen

Snart är det tid för deklaration och många har möjlighet att göra reseavdrag. Nedan hittar du alla biljettpriser som gällde under 2022. Du kan även se din köphistorik för biljetter köpte i appen Västtrafik To Go om du loggar in på Mitt konto här på hemsidan.

Publicerad 2023-01-31

Biljettkontrollen får ny uniform

Snart är de karaktäristiska vita kepsarna ett minne blott. I samband med att Västtrafiks biljettkontroll får ny leverantör 1 maj byts uniformerna ut i etapper under våren. 

Publicerad 2023-03-06

160 nya elbussar i år

Under året sätter Västtrafik in ytterligare 160 elbussar i kollektivtrafiken. De tystare och renare bussarna kommer rulla på gatorna i Göteborg, Mölndal, Ale, Stenungsund, Trollhättan och Vänersborg. Därmed körs två av tre stadsbussar i Västra Götaland av el.

Publicerad 2023-03-01
mars

Västtrafikbutiker stängs

I takt med att resenärerna använder våra digitala kanaler i allt större utsträckning har besöken i våra Västtrafikbutiker minskat. Därför kommer vi att stänga nio av våra tio butiker framöver. I stället ska vi använda våra resurser på ett sätt som kommer fler resenärer till nytta. 

Publicerad 2023-01-16
Läs in fler