Vi stödjer inte webbläsaren Internet Explorer. Vänligen använd en annan webbläsare. 

Microsoft har ersätt Internet Explorer med webbläsaren Edge

Skred i Stenungsund påverkar kollektivtrafiken

Stora delar av vägbanan på E6 i höjd med Stenungsundsmotet har rasat på grund av ett skred. Det påverkar kollektivtrafiken och den anropstyrda trafiken med färdtjänst, skoltaxi och sjukresor i området. 

Publicerad 2023-09-25

Nyheter i busstrafiken i Trollhättan, Vänersborg och Lilla Edet

Den 1 oktober börjar busstrafiken i Trollhättan, Vänersborg och Lilla Edet rulla under nya trafikavtal. Smidigare resor och elektrifierad stadstrafik är några av Västtrafiks satsningar. Totalt blir det 47 elbussar.

Publicerad 2023-09-12

Arbeten påverkar tågtrafiken till och från Göteborg

Mellan lördag 7 oktober klockan 22:00 och söndag 8 oktober klockan 12:00 kommer tågtrafiken kraftigt att påverkas då Trafikverket utför ett omfattande arbete på Göteborg Central. Vissa tåg påverkas redan från fredag och fram till måndag morgon. Inga tåg kör till eller från Göteborg Central. Tåg ersätts med buss i den mån det är möjligt. Vi uppmanar alla att söka sin resa för att se hur din resa påverkas och att räkna med mycket längre restid.

Publicerad 2023-09-11

Nya skyltar ger bättre trafikinformation

Nu byter vi successivt ut avgångsskyltar på många hållplatser i regionen. Den nya skylten ska ge dig som resenär en bättre överblick. Det är ett första steg i ett generationsbyte av hela vårt digitala skyltsystem.

Publicerad 2023-08-28

Linje X4 stannar vid Backadalsmotet igen

Efter sommaren fick linje X4 mellan Kungälv och Göteborg en ny körväg och stannade vid Bäckebolsmotet istället för vid Backadalsmotet. På grund av synpunkter hos resenärerna drar vi nu tillbaka beslutet.  

Publicerad 2023-08-25

Ny tidtabell

I samband med att semestertider slutar och skolor börjar övergår vi den 21 augusti från sommartidtabell till ordinarie tidtabell. Den 21 augusti byter vi de flesta tidtabeller, med undantag för Borås Stadstrafik som byter 14 augusti och Göteborgs Södra Skärgård som byter 28 augusti. Några linjer får ändrad körväg. De områden som berörs extra denna gång är Stenungsund, Kungälv och Dalsland. 

Publicerad 2023-06-28

Strejken inom taxibranschen är avblåst

Parterna i konflikten, Transport och Biltrafikens Arbetsgivareförbund, har nått en överenskommelse. Nu blåses strejken av och trafiken fortsätter gå som vanligt.  

Publicerad 2023-08-30

Tillfällig ändring i spårvagnstrafiken

På grund av brist på förare tvingas vi att tillfälligt ändra linjesträckningen för vissa spårvagnslinjer. Ändringarna rör linje 2, 6, 10 och 13 och gäller från 21 augusti och tills vidare.

Publicerad 2023-08-07

Tågen mellan Mölndal och Göteborg kör som vanligt igen

Från och med måndag 21 augusti klockan 05:00 kör tågen mellan Mölndal och Göteborg som vanligt igen. 

Publicerad 2023-08-15

Nu införs de nya omlottzonerna

Den 14 augusti i år inför vi tre nya områden med dubbel zontillhörighet, totalt 133 hållplatser. Områdena som kommer tillhöra både zon A och zon B är Kungälvs tätort, Mölnlycke tätort, Bohus och Surte. Det innebär att man kan resa där med biljett för antingen zon A eller B.

Publicerad 2022-10-20
Läs in fler