Vi stödjer inte webbläsaren Internet Explorer. Vänligen använd en annan webbläsare. 

Microsoft har ersätt Internet Explorer med webbläsaren Edge

Sommarens spårarbeten i Göteborg

I sommar sker en hel del spårarbeten runt om i Göteborg som påverkar både spårvagnstrafiken och busstrafiken. Bland annat påverkas trafiken över Hisingsbron och linjer som kör via Brunnsparken. Arbetena pågår i olika etapper under hela sommaren. Nedan kan du se var arbetena sker och när. 

Publicerad 2024-05-21

30 utflyktstips i regionen

Mysiga kaféstäder, böljande landskap, släta klippor och imponerande minnesmärken. Här tipsar vi om resenärernas favoritutflykter i Västra Götaland. 

Publicerad 2024-06-24

5 vandringar tur och retur

Att vandra är hållbart, rogivande och äventyrligt på samma gång. Vill du ge dig ut i naturen men osäker på var och hur du tar dig dit? Här listar vi fem dagsturer som är enkla att resa till och från med oss.

Publicerad 2024-05-24

Nu byter vi tidtabeller

Måndag den 17 juni byter de flesta linjer tidtabell (båtarna i södra skärgården byter 3 juni, Borås stadstrafik den 24 juni och Västtågen byter 1 juli). Samtidigt gör vi några ändringar i trafiken där det behövs. Vi gör flera förändringar i kollektivtrafiken i Kungälvs kommun. Bussarna får nya tidtabeller, körvägar och nya linjenummer. 

Publicerad 2024-06-03

Trafiken under midsommar

Många vill resa med oss under midsommarhelgen. Det gör att bussarna kan bli fullsatta, men vi sätter in så mycket förstärkningstrafik som vi kan för att trafiken ska flyta på så bra som möjligt. Tänk på att bytestider inte kan garanteras, var ute i god tid och räkna med längre restid.

Publicerad 2024-06-10

Uppgradering av Göteborgs äldre spårvagnar

Nu inleder Västtrafik en omfattande uppgradering av 80 spårvagnar av modell 31. Det blir flera förbättringar. Spårvagnarna kommer få en helt ny interiör med nya säten, nytt AC-system och ny förarhytt med bättre komfort. Dörrar, ramper och bromsar byts ut. Spårvagnarna kommer även målas om på både in- och utsidan och bli mer lik den nya spårvagnen M33 och M34.  

Publicerad 2024-06-10

West Pride intar Göteborg

Den 10-16 juni pågår West Pride i Göteborg och då flaggar vi alla våra fordon i Göteborg, Mölndal och Partille med regnbågsflaggan. Västtrafik är stolt partner och står självklart bakom West Prides syfte att motverka fördomar och diskriminering på grund av sexuell läggning, könsidentitet och/eller -uttryck. Kollektivtrafiken är till för alla och alla ska känna sig välkomna och trygga hos oss. Under Prideparaden 15 juni påverkas kollektivtrafiken i centrala Göteborg mellan kl 12:45-16:15. 

Publicerad 2024-06-10

Ny färjelinje mellan Stenpiren och Lundbystrand

Fredagen den 3 maj klockan 11:30 börjar nya färjelinje 287 köra mellan Stenpiren och det nya färjeläget Lundbystrand på Hisingen. Linjen är gratis för dig som resenär och kör i skytteltrafik över älven.   

Publicerad 2024-04-22

Åk med oss till Göteborgsvarvet

Lördagen den 18 maj är det äntligen dags för årets upplaga av Göteborgsvarvet som återigen kommer fylla Göteborgs gator med löpare och publik. Det är mycket folk i rörelse och många som reser till och från stan. Perfekt tillfälle att resa med kollektivtrafiken, cykla eller promenera. Kom ihåg att vara ute i god tid och räkna med längre restid.

Publicerad 2024-04-24

Allt fler bilister väljer Västtrafik

Bilister lämnar allt oftare bilen hemma och väljer i stället kollektivtrafiken. Det sker i hela Sverige – men störst ökningen sker i Västra Götaland. Det visar en ny rapport.

Publicerad 2024-02-15
Läs in fler