Chatta med oss här!
aug

Förändringar på Orust

Från den 15 augusti 2022 kommer Orust kommun att köra sin skolskjutstrafik själva. Detta innebär att Västtrafiks bussar inte längre kommer att köra till alla dagens hållplatser.  De hållplatser där enbart skolskjutstrafiken har stannat kommer därför tas bort. 

Publicerad 2022-06-27

Ska du på konsert i sommar?

I sommar är det många evenemang och konserter i Göteborgsområdet. Många besökare reser till och från stan. Samtidigt pågår många spår-,väg- och banarbeten i hela regionen. Var därför ute i god tid och räkna med längre restid. 

Publicerad 2022-06-27
aug

Nu börjar tågen köra mellan Borås och Varberg

Från måndagen den 8 augusti börjar tågen köra mellan Borås och Varberg igen. Under vissa tider kör vi dock buss istället för tåg på sträckan. 

Publicerad 2022-04-25

Arbeten påverkar tågtrafiken i sommar

Buss ersätter tåg på en del sträckor i sommar när det sker banarbeten runt om i regionen. Här kan du se vilka tåg som påverkas.  

Publicerad 2022-06-07

Västtrafiks sommarbiljett

I sommar kan du köpa en ny biljett som gör det billigare att resa med kollektivtrafiken i hela Västra Götaland. Västtrafiks nya sommarbiljett gör det möjligt att resa i tre zoner till priset av en zon. Sommarbiljetten släpps i appen Västtrafik To Go den 15 juni.

Publicerad 2022-06-01
aug

Nu kör vi fler turer

Snart kör skolorna igång igen och många är tillbaka efter semestern. Då passar vi på att sätta in fler turer i kollektivtrafiken. Från den 15 augusti gäller nya tidtabeller.

Publicerad 2022-08-02

Arbeten påverkar spårvagnstrafiken i sommar

I sommar sker arbeten som påverkar spårvagnstrafiken i olika etapper. Nedan finns information om arbetena och hur du kan resa istället. 

Publicerad 2022-05-09

Sommarlovskort ger ungdomar fria resor

Sommarlovskorten ger ungdomar i årskurs 6 till år 2 på gymnasiet gratis kollektivtrafik under sommarlovet. Varje kommun fattar beslut om korten ska köpas in och delas ut i kommunen.

Publicerad 2022-06-28

Framtidens hållplatser i Göteborg, Mölndal och Partille

Slanka och eleganta former med mycket trä som upplevs varmt och vänligt. Så beskrivs det vinnande förslaget som tagits fram för framtidens hållplatskoncept i Göteborg, Mölndal och Partille. Arrangörer bakom arkitekttävlingen som nu avslutats är bland annat Västtrafik och Västfastigheter.

Publicerad 2022-07-01

Västtrafiks nya elfärja är här

Tätare avgångar, tystare turer och minskade koldioxidutsläpp. Det är några av de positiva effekterna när Västtrafiks nya elfärja Eloise nu sätts i trafik.

Publicerad 2022-06-08
Läs in fler
Vi använder cookies för att förbättra din kundupplevelse. Om Cookies