Chatta med oss här!
Tidning

Syns du? Eller litar du på andras reflexer?

Hösten är här och det är hög tid att synas lite extra i trafiken. Stort tack till dig som bär reflex när du rör dig ute i mörker. Det gör det mycket lättare för våra förare att se dig på hållplatsen.

Publicerad 2019-10-07
Tidning

Tågresandet i Västra Götaland ökar

Resandet med Västtågen ökar. Fram tills september i år har 14 miljoner resor gjorts. Populära pendlingsstråk som Göteborg-Vänersborg och Alingsås- och Kungsbackapendeln är exempel på sträckor där resandet ökar. Nu fortsätter Västtrafik att utveckla och satsa på tågtrafiken.

Publicerad 2019-11-04
Tidning

Nya pendelparkeringar i Alingsås, Stenungsund och på Tjörn

Västtrafik fortsätter att bygga pendelparkeringar inom ramen för Västsvenska paketet. Över 160 nya parkeringsplatser i Tjörns, Stenungsunds och Alingsås kommun ska underlätta för människor att kombinera bil och cykel med kollektivtrafiken.

Publicerad 2019-10-10
Tidning

Nytt biljettsortiment nästa år

Nu står det klart vilka biljetter som ska ingå i Västtrafiks sortiment framöver. De nya biljetterna börjar gälla nästa höst, i samband med införandet av de nya zonerna för kollektivtrafiken i Västra Götaland.

Publicerad 2019-09-30
Tidning

Nu får Göteborg sin första elfärja

Fredagen den 25 oktober döptes Västtrafiks elhybridfärja till Elvy vid Stenpiren i Göteborg. Förutom färre utsläpp och mindre buller blir det även mer plats ombord för resenärerna över älven. Färjan börjar köra i trafik i november. 

Publicerad 2019-10-23
nov
13

Premiär för 30 elbussar i Göteborg

Från mitten av oktober börjar Västtrafik successivt att köra 30 elbussar i Göteborg. De tysta och rena bussarna ska köra på linjerna 59, 60 och 62 och är en del av Västtrafiks satsning på en helt elektrifierad stadstrafik.

Publicerad 2019-10-03
jan
01

Förändrade villkor för seniorkort i Mölndal

Mölndals Stad har beslutat att höja åldersgränsen för sina seniorkort från 65 till 75 år. Samtidigt ändras giltigheten från lågtrafik till dygnet runt. De nya villkoren gäller från och med 1 januari 2020.

Publicerad 2019-09-30
Tidning

Storsatsning på biljettkontroller

Västtrafiks upphandling är klar. Det blir ISS som tar över driften av Västtrafiks biljettkontroll. Det nya avtalet innebär en kraftig utökning av biljettkontrollen. Hädanefter ska 10 miljoner biljettkontroller utföras varje år, jämfört med dagens 2,5 miljoner kontroller.

Publicerad 2019-09-20
Tidning

Västtågen oftare i tid i sommar

Tågen i Västsverige hade en bättre punktlighet sommaren 2019 jämfört med sommaren året innan. Bättre underhåll av tågen och färre störningar i infrastrukturen är några av orsakerna till att Västtågen oftare var i tid under juni, juli och augusti i år.

Publicerad 2019-09-18
Tidning

Nyhet vid betalning i appen Västtrafik To Go

Från och med  lördagen den 14 september gäller nya EU-regler för köp online. Anledningen är att betalningar online ska bli säkrare och att du som kortinnehavare ska skyddas mot bedrägerier. För dig som köper biljett i appen Västtrafik To Go innebär det att du kan behöva bekräfta dina köp med Bank-ID eller 3D Secure. Exakt hur detta går till beror på vilken bank du har och vilket betalkort du använder.

 

 

Publicerad 2019-09-10
Läs in fler
Vi använder cookies för att förbättra din kundupplevelse. Om Cookies