okt.

Gå på bussen fram och visa din biljett

Att gå på genom framdörren och visa sin biljett för föraren är en självklarhet för alla som reser med Västtrafiks bussar – med undantag för resenärer i Göteborg. I september infördes påstigning endast genom framdörren på flera linjer inom Göteborgsområdet. Nu utökar vi med ännu fler linjer, nu i nordöstra Göteborg.

Publicerad 2022-10-12
dec.

Julklappsvagnen gör entré

Vinterns varmaste julevent är tillbaka! Lördagen den 3 december klockan 11:00-15.00 ger sig Göteborgs Stadsmission och Spårvägssällskapet Ringlinien återigen ut för att samla in julklappar och presentkort till barn, unga, familjer och äldre som lever i utsatthet i Göteborg. 

Publicerad 2022-11-14

Banarbeten påverkar tågtrafiken i höst

Under hösten kommer det ske en hel den banarbeten runt om i regionen som påverkar tågtrafiken i olika etapper. Nedan ser du vilka banor som påverkas när. 

Publicerad 2022-09-23

Över 100 hållplatser får dubbel zontillhörighet

Under nästa år inför vi tre nya områden med dubbel zontillhörighet, totalt 134 hållplatser. Områdena som kommer tillhöra både zon A och zon B är Kungälvs tätort, Mölnlycke tätort, Bohus och Surte. Det beslutade kollektivtrafiknämnden i Västra Götalandsregionen idag.

Publicerad 2022-10-20

Mer kapacitet i spårvagnstrafiken – och bättre blir det

Kapaciteten i spårvagnstrafiken ökar. Hälften av de totalt 40 inköpta spårvagnarna av modell M33 är nu i trafik. Samtidigt pågår det förberedande arbetet på hållplatserna för att kunna ta emot den nya och längre spårvagnsmodellen M34.

Publicerad 2022-10-13

Syns du? Eller litar du på andras reflexer?

Hösten är här och det är hög tid att synas lite extra i trafiken. Stort tack till dig som bär reflex när du rör dig ute i mörker. Det gör det mycket lättare för våra förare att se dig på hållplatsen.

Publicerad 2022-10-10

Elfärja mellan Öckerö och Grötö

Nu elektrifieras färjetrafiken mellan Öckerö och Grötö. Det står klart sedan en upphandling av trafiken på linje 296 avslutats. Det blir Öckerö Rederi AB som kommer köra trafiken med den nya elfärjan.

Publicerad 2022-08-30
sep.

Vi söker vintercyklister

Åker cykeln in i förrådet på vintern? Då är det dags att tänka om! Nu söker vi vintercyklister som vill prova att cykla på vintern. De som blir antagna bjuds på vinterdäck.

Publicerad 2022-09-05
sep.

Gå på bussen fram och visa din biljett

Att gå på genom framdörren och visa sin biljett för föraren är en självklarhet för alla som reser med Västtrafiks bussar – med undantag för resenärer i Göteborg. Nu införs påstigning endast genom framdörren på flera linjer inom Göteborgsområdet. 

Publicerad 2022-09-12
aug.

Reparation av bron Yan V Korsberga påverkar trafiken

Då bron över Yan V Korsberga, i Hjo kommun ska repareras och vägen över bron kommer vara helt avstängd kommer busslinjerna 323, 435 och 620 ledas om under en period. Räkna därför med längre restid och extra byte. Arbetet startar måndagen den 29 augusti och pågår fram till söndag 30 oktober. 

Publicerad 2022-08-22
Läs in fler
Vi använder cookies för att förbättra din kundupplevelse. Om Cookies