Chatta med oss här!
mar
26

Västtrafik justerar antalet avgångar i spårvagnstrafiken

Nu justerar Västtrafik antalet avgångar i spårvagnstrafiken i Göteborg. Förändringen gäller från och med torsdag och innebär att det blir något glesare i turerna. Orsaken är personalbrist till följd av coronaviruset. Resenärer ombeds söka sin resa i förväg.

Publicerad 2020-03-24
Tidning

Arbeten påverkar kollektivtrafiken i påsk

Under påskhelgen kör vi lite annorlunda på grund av att det är helgdagar. Det kommer även vara en del arbeten som påverkar tågtrafiken och spårvagnstrafiken. 

OBS! Med anledning av cornaviruset kan trafiken ändras med kort varsel. Vi uppmanar därför alla resenärer att söka sin resa i förväg.

Publicerad 2020-03-30
apr
14

Nya öppettider i Västtrafikbutikerna

Tisdagen den 14 april får flera av våra Västtrafikbutiker ändrade öppettider. Den 11 april stänger butiken i Brunnsparken men i höst öppnas en ny butik vid Korsvägen.

Publicerad 2020-03-18
Tidning

Prisuppgifter för reseavdrag i deklarationen

Snart är det tid för deklaration och många har möjlighet att göra reseavdrag.

Publicerad 2020-02-05
Tidning

Pris till Angered resecentrum

Vartannat år delar Trafikverket och Sveriges Arkitekter ut ett pris för god arkitektur inom infrastruktur. Vinnaren 2019 heter Angered resecentrum och korades på Arkitekturgalan i Stockholm den 10 mars 2020.

 

Publicerad 2020-03-11
Tidning

Så kommer Station Haga se ut

Det blev förslaget Gläntan, ritat av Gottlieb Paludan architects och ÅF Infrastructure, som vann i arkitekttävlingen om utformningen av stationsbyggnaderna i Haga och stadsmiljön och parkerna runt den framtida tågstationen. Planen är att de första resenärerna ska kunna använda stationen år 2026.

Publicerad 2020-02-26
Tidning

Nytt resecentrum vid Korsvägen

Den pågående byggnationen av Västlänken innebär att Korsvägens nuvarande resecentrum kommer monteras ner. För att kunna bidra till en bra resandemiljö även under byggnationsåren öppnar Västtrafik ett nytt tillfälligt resecentrum på Korsvägen i september. Resecentrumet kommer att innehålla en helt ny Västtrafikbutik, men också samma typer av resenärsservice som finns idag.

Publicerad 2020-02-25
Tidning

Västsvenska storföretag satsar på hållbara resor

Allt fler företag ser poängen med att deras medarbetare går, cyklar eller åker kollektivt till jobbet. Nu inleder 14 av Västsveriges största företag och Västsvenska Handelskammaren ett unikt samarbete med Västtrafik och Västra Götalandsregionen för att öka det hållbara resandet.

Publicerad 2020-02-28
Tidning

Så många reste med kollektivtrafiken 2019

Allt fler får upp ögonen för hållbart resande. Under 2019 gjordes 355 miljoner resor med kollektivtrafiken i Västsverige, en ökning med fem procent jämfört med året innan. Siffrorna visar att resandet ökar inom alla trafikslag.

Publicerad 2020-02-13
Tidning

Flera nyheter appen Västtrafik To Go

Användningen av digitala biljetter ökar snabbt i kollektivtrafiken. Nu finns flera nyheter i appen, bland annat möjligheten att se var bussen är i realtid.

Publicerad 2020-01-24
Läs in fler
Vi använder cookies för att förbättra din kundupplevelse. Om Cookies