Vi stödjer inte webbläsaren Internet Explorer. Vänligen använd en annan webbläsare. 

Microsoft har ersätt Internet Explorer med webbläsaren Edge

Hand som visar upp telefonen för en kortläsare på ett fordon

Kollektivtrafiknämnden i Västra Götaland har beslutat att arbetet med Västtrafiks nya flexbiljett fortsätter. Biljetten lanseras den 8 mars.

Kollektivtrafiknämnden har också beslutat om ett nytt sommarerbjudande. Ett erbjudande som vänder sig till de som vill upptäcka sommarpärlor i hela Västra Götaland till ett förmånligt pris. Sommarbiljetten blir extra fördelaktig för familjer, eftersom Västtrafiks medföljandeerbjudande kommer gälla (en vuxen kan ta med sig tre barn eller ungdomar under 20 år gratis).

Återbäringen blir kvar 

Det står också klart att återbäringen för enkelbiljetter i appen Västtrafik To Go blir kvar, trots tidigare beslut att ta bort den. 

- Det är viktigt att våra biljetter och erbjudanden är anpassade efter våra resenärers behov. Efter att ha analyserat de nya resmönster vi sett under hösten står det nu klart att återbäringen ska finnas kvar för de resenärer som reser med enkelbiljetter i vår app Västtrafik To Go. Den kommer utvärderas ytterligare längre fram men nu tror vi att detta tillsammans med de nya biljetterna kommer matcha resenärernas behov på ett bra sätt, säger Peter Hermansson (m), styrelseordförande, Västtrafik.  

Publicerad 2022-02-03