Vi stödjer inte webbläsaren Internet Explorer. Vänligen använd en annan webbläsare. 

Microsoft har ersätt Internet Explorer med webbläsaren Edge

Elfärjan Eloise

Den 13 juni börjar Västtrafiks nya elfärja Eloise att köra över älven. Eloise är, precis som vår tidigare elfärja Elvy, särskilt anpassad för pendeltrafik över älven med gott om plats för resenärer och cyklar.

Eloise kommer under sommaren att förstärka trafiken på linje 285 Älvsnabben, som går mellan Klippans Färjeläge och Stenpiren med stopp vid Eriksbergs Färjeläge, Slottsberget och Lindholmspiren. I dag finns inte heller den typen av cykelanpassade färjor på linjen.

– Fler och fler människor arbetar eller bor nära älven. När trafiken blir tätare möjliggör vi för fler att transportera sig över älven på ett hållbart sätt och det blir lättare att ta med sig cykeln, säger Johanna Eriksson Eknander, affärschef båt på Västtrafik.

Jämfört med Elvy har Eloise ett batteri som är 25 procent mer effektivt. Det innebär att hon har en större laddkapacitet och därmed kan köra längre med eldrift. Enligt beräkningarna och beroende på väderförhållandena kommer hon att köra på el ungefär 80 procent av den totala tiden som hon är i trafik under en dag.

Publicerad 2022-06-08