Vi stödjer inte webbläsaren Internet Explorer. Vänligen använd en annan webbläsare. 

Microsoft har ersätt Internet Explorer med webbläsaren Edge

Way Out Västtrafik

Nu firar vi tillsammans med Way Out West att restriktionerna har släppt – och att vi äntligen kan resa tillsammans igen. En helt unik festival lördag den 13 november 2021 ombord på en spårvagn med några av regionens största artister så som Miriam Bryant, Little Dragon och A36. En festival för hållbart resande och för klimatet. Till priset av en enkelbiljett för en konsert.

Way Out Västtrafik är vårt sätt att tacka er resenärer – både ni som behövt resa med oss under pandemin, och ni som cyklade och promenerade för att lämna plats åt andra.

Tack för att du reser tillsammans. Igen.

Konserterna är slutsålda!

Festivalaffisch med texten Way Out Västtrafik Tillsammans för hållbart resande

Tider

Vi sände alla spelningar live under dagen. Livestreamen går inte att se i efterhand.

Artister

artisten Miriam Bryant

Miriam Bryant

Med sin förmåga att sammanföra både desperation och glädje med ett mångsidigt musikaliskt uttryck har Miriam Bryant kommit att bli en av landets mest uppskattade artister. Så uppskattad att hon till och med har fått en spårvagn uppkallad efter sig. Den 19 november släpps hennes efterlängtade album “P.S. Jag hatar dig”, där konstformerna obehindrat fått ta sig uttryck och även resulterat i en tillhörande spelfilm (kortfilm), i vilken Miriam själv innehar huvudrollen tillsammans med Kardo Razzazi. 

bandet Little Dragon

Little Dragon

Little Dragon har från start gjort allting på sitt helt egna vis med en framåtblickande elektronisk pop vars två mest särpräglade inslag är det omisskännliga groovet och Yukimi Naganos trösterika röst som är ett instrument i sig. Vid en första anblick kan det tyckas som att kvartetten som grundades i Göteborg för tjugofem år sedan befinner sig vid sidan av såväl mainstreamfåran som den alternativa musikvärlden. Ändå lyckas Little Dragon med all sin integritet, talang och kompromisslösa vision alltid bli händelsernas medelpunkt. Internationellt torde de vara ett av Sveriges mest respekterade band på senare år, ständigt efterfrågade som samarbetspartners eller gäster. 

artisten A36

A36

Ingen har undgått sommarens stora stjärna med monsterhiten ”Samma gamla vanliga” med över 23 miljoner streams på Spotify som även nu fortsätter att ticka på: A36 stavas han. Partillebon har sedan sin debut 2020 släppt fyra egna singlar, samarbetat med Aden, Jireel och Macky. Fortsätter han i samma takt finns inget annat än flera nya storhits att förvänta sig. ”Samma gamla vanliga” toppar inte endast Sveriges topp 50-lista, utan även våra skandinaviska grannländers. Han är dessutom den första svenska artisten att nå en plats i Finlands topp 10 på flera år.

artisten Jens Lekman

Jens Lekman

Jens Lekman slog igenom med debutalbumet When I Said I Wanted To Be Your Dog 2004, och blev omedelbart en av Sveriges mest älskade indieartister, samtidigt som han hyllades världen över. Sedan dess har Lekman fått otaliga utmärkelser och lysande recensioner, samtidigt som han etablerat sig som en av Sveriges starkaste och mest pålitliga trubadurer, med magiska låtar där hans unika berättarstil och texter möter finurliga melodier.

artisterna Jelly Crystal och Raghd

Jelly Crystal & Raghd

Filip Johnson går under pseudonymen Jelly Crystal, vars musik bäst beskrivs som suggestiv Glam-pop. Med rötterna i pophistoriens klassiska melodier och den svenska indierockscenen har han skapat ett helt eget uttryck, som är lika tidlöst som futuristiskt. 2021 inleddes med singeln ”I Don’t Like Dancing” som var ett första smakprov från debutalbumet ”Freak Show” som släpptes i september. Ett konceptalbum där han är fortsatt trogen allt det som tidigare kännetecknat honom som artist - genom experimentell, elegant och okonventionell pop. 

På samma vagn framträder även stjärnskottet Raghd – en rappare, sångare och producent från Göteborg. Med ett nytt och ärligt sound är Raghd en tydligt stigande stjärna på den svenska musikhimlen. Nyligen släppte hon den grymma EP:n Are We There Yet? – sanna våra ord när vi säger att det här är en artist att hålla ögonen på framöver. 

artisten Stella Explorer

Stella Explorer

Atmosfäriskt drömsk pop och ambient komposition är jämnt balanserade i en slutprodukt som är mer än summan av dess melodiösa beståndsdelar. Sån är upplevelsen att lyssna på Stella Explorer. Det är ett musikaliskt register hon erkänner var okänt territorium tills hon lämnade sitt band för två år sedan för att lyfta på locket till sin egen musikalitet. Nya singeln "Kill It Before It Dies" är ett eko som långsamt ökar i kraft och byggs upp till en punkt där spårets dansbarhet ställs mot mörkret i texterna. Stellas djupt personliga texter påminner oss om kärlekens brister och tillkortakommanden - relationers potentiella toxicitet och kärlekens kraft att förblinda.

Affisch med rubrik Way Out Västtrafik och artistnamnen: Miriam Bryant, Little Dragon, A36, Jens Lekman, Raghd & Jelly Crystal, Stella The Explorer

Spelschema - 13 november

Artister och avgångstid:

Miriam Bryant - 14.07
Stella Explorer - 15.33
Raghd & Jelly Crystal - 17.04
Jens Lekman - 18.31
A36 - 20.05
Little Dragon - 21.32

Entré till alla konserter sker vid Marklandsgatans hållplats. Du hämtar ut ditt armband på plats vid hållplatsen.

Var ute i god tid, gärna 30 minuter innan avgång.