Hållplats: Korsvägen

Korsvagen.jpg

Korsvägen är hållplatsen för dig om älskar underhållning och aktiviteter!  Härifrån är det bara ett stenkast till såväl nöjesparken Liseberg och vetenskapscentret Universeum som till Världskulturmuséet, där du hittar berättelser och ting från världens alla hörn. Ta hissen upp till våning 23 i Gothia Towers för en hisnande utsikt och räksmörgås i jätteformat.

Sök din resa till Korsvägen i appen Västtrafik To Go

Hållplats: Götaplatsen

götaplatsen_AB7A0313.jpg

När du kliver av vid Götaplatsen fullständigt omringas du av kultur: Stadsbiblioteket, Stadsteatern, Göteborgs konstmuseum, Göteborgs Konsthall och Konserthuset. Och i mitten står ett av Göteborgs mest kända landmärken, statyn Poseidon, som funnits på Götaplatsen sedan 1931.

I närheten finns också två biografer. Den ena är Bio Roy där stora delar av inredningen från 1940 har bevarats. Bakom Götaplatsen ligger Renströmsparken med sin kända näckrosdamm.

Sök din resa till Götaplatsen och köp biljett i appen Västtrafik To Go

Hållplats: Kungsportsplatsen

kungsportsplatsen-sommar.jpg

En hållplats mitt i Göteborgs innerstad – med paradgatan Avenyns shopping, mat och dryck åt ena hållet, Kungstorget med Stora Saluhallen och folkvimmel åt det andra och den gröna oasen Trädgårdsföreningen åt det tredje. Och allt däremellan!  

Här hittar du kaféer och restauranger vart du än vänder dig ­– och flera glasskiosker. Och blir du sugen på en båttur och sightseeing, så kan du få uppleva den gamla vallgraven och kanalerna från 1600-talet med de klassiska Paddanbåtarna, som utgår härifrån.

Sök din resa till Kungsportsplatsen och köp biljett i appen Västtrafik To Go

Hållplats: Linnéplatsen

Åt det ena hållet når du en lång rad av kaféer, barer, restauranger och mysiga uteserveringar utmed Linnégatans pampiga stenhus, och åt det andra hållet den gröna stadsparken Slottsskogen med sina hisnande 137 hektar.

I Slottsskogen blandas picknickvänliga gräsmattor med barnvänliga inslag som Plikta, en av Göteborgs största lekplatser, och Barnens zoo. I utkanten av parken ligger Göteborgs naturhistoriska museum, där du kan se världens enda monterade blåval och upptäcka en myllrande mångfald av uppstoppade små och stora djur från hela världen.

Sök din resa till Linnéplatsen i appen Västtrafik To Go

Hållplats: Järntorget

vår_järntorget2_2016-5953_EL_2016.jpg

Från Järntorget behöver du inte gå många steg från för att hitta all världens mat, hemtrevliga butiker, kultur och nattliv åt vilket håll näsan än pekar.

Se en teaterföreställning på Folkteatern eller besök Pustervik för klubb och konsert. Strosa längs Haga Nygatas kullerstensgata med pittoreska kaféer och butiker i små format. Eller se en alternativ rulle på Hagabion.

De fyra Långgatorna erbjuder vinbarer och ölhak varvat med prisvärd mat. Och i de närliggande områdena Rosenlund och Esperantoplatsen finns ett utbud med allt från boule, flipperspel och pingis till språkkafé. En hållplats mitt i det vimlande folkliv, helt enkelt!

Sök din resa till Järntoret i appen Västtrafik To Go

Hållplats: Mariaplan

Vid Mariaplan befinner du dig i hjärtat av den gamla stadsdelen Kungsladugård med sina färgglada landshövdingehus i trä. Väl här kan du besöka korvkiosken med Göteborgs mest kända särskrivning på skylten: “KORV KIOSK”.

Och för dig som gillar att shoppa second hand finns här flera butiker att fynda i. Passa också på att under sommarmånaderna svalka dig i den 1 000 kvadratmeter stora dammen ”Plaskis”, en populär mötesplats i Majorna.

Sök din resa till Mariaplan och köp biljett i appen Västtrafik To Go

Hållplats: Saltholmen

saltholmen.jpg

Från Saltholmens Brygga går flera båtturer ut till de idylliska och bilfria öarna i Göteborgs södra skärgård, med Köpstadsö, Styrsö, Brännö och Vrångö för att nämna några. Vi säger bara klippbad, dansbryggor, sandstränder, vandringsleder, värdshus, keramikverkstäder och kaféer. 

Men det räcker gott att bara stiga av vid Saltholmen för att känna de salta havsvindarna mot ansiktet. Här bland klipporna ligger en av göteborgarnas favoritbadplatser, en spårvagnstur från centrum.

Sök din resa till Saltholmen i appen Västtrafik To Go

Hållplats: Lindholmen

2019_elfärja_elvy_0M7A7525.jpg

Här möts du av ett växande kajområde där du kan strosa längs Göta älv med hamnkranar, bostäder och hotell i bakgrunden. Vid vattnet ligger kaféer, barer och restauranger.

Ett stenkast från älven hittar du varje lördag Lindholmen Street Food Market. En myllrande matmarknad i en gammal varvsbyggnad med skönt häng, lokala bryggerier, restauranger med olika matinriktningar och dj:s. I närheten ligger Ramberget med Keillers park som bjuder på fantastisk utsikt med vy över hamnen och staden.

Sök din resa till Lindholmen och köp biljett i appen Västtrafik To Go

Hållplats: Gamlestads Torg

gamlestan.jpg

Ta dig lite utanför Göteborgs mitt för att upptäcka ett område som förvandlats från ett industriellt centrum till en bubblande stadsdel! Hoppa på en spårvagn till Gamlestads Torg och hitta roliga aktiviteter åt alla håll.

Bland landshövdingehus och gamla tegelröda fabriksbyggnader med omnejd finns fyllda secondhandbutiker och färgstarka marknader varvat med mikrobryggerier – och ett stadsvineri. Här poppar också upp allt fler restauranger med internationella smaker, och klassiska kaféer.

  • Publicerad 2022-06-16
Vi använder cookies för att förbättra din kundupplevelse. Om Cookies