Vi stödjer inte webbläsaren Internet Explorer. Vänligen använd en annan webbläsare. 

Microsoft har ersätt Internet Explorer med webbläsaren Edge

Att ställa bilen och välja ett mer hållbart resande när du har möjlighet, gör stor skillnad för miljön. Det bidrar också till ökad framkomlighet i staden och bättre hälsa för invånarna i form av lägre buller och renare luft.

Det finns många pendelparkeringar runt om i regionen som underlättar för dig som har långt till närmaste hållplats. Många av parkeringarna är populära, om har du möjlighet att cykla till närmaste knutpunkt är det förstås bättre än att ta bilen dit. 

Karta över alla pendelparkeringar i regionen

Hitta pendelparkeringar i mobilen
På vasttrafik.se i mobilen hittar du till kartfunktionen med pendelparkeringar i menyraden under Reseplanering, under rubriken Mer om reseplanering.

Telefon.png

Se antalet lediga parkeringsplatser
På pendelparkeringar vid större knutpunkter i Göteborgsområdet visas hur många platser som är lediga just nu. Hur länge du får parkera och om det kostar något ser olika ut mellan pendelparkeringarna. Det beror på att det är kommunerna som ansvarar för pendelparkeringarna.

Planera din resa
Bästa sättet att reseplanera är att använda vår app Västtrafik To Go. Där kan du också köpa biljett för resan. Sök på adress eller hållplatsnamn. 
Reseplanera och köp biljett i appen Västtrafik To Go

Upptäck hållplatserna som tillhör två zoner
Sedan 2019 har vi delat in Västra Götaland i tre biljettzoner, A, B och C. Det finns dock hållplatser som tillhör två zoner samtidigt. De ligger ofta på gränsen mellan två zoner. Kanske hittar du en pendelparkering som passar för dig med dubbel zontillhörighet?
Hållplatser med dubbel zontillhörighet

  • Publicerad 2022-11-04