Jobba på Västtrafik

På den här sidan listar vi lediga jobb på Västtrafiks kontor. Till exempel på IT-avdelningen, jobb inom försäljning eller marknadsföring. 

Lediga jobb

Affärsutvecklare båt

I samverkan med våra trafikföretag arbetar vi inom affärsavdelning båt, för att leverera en pålitlig och kvalitativ båttrafik till våra kunder. Vår båtverksamhet står inför spännande utmaningar gällande bland annat ägande och investeringar i fordon, brygginfrastruktur samt strategi för elektrifiering och biodrivmedel kopplat till miljömål, avtalsutveckling och upphandling.

Som affärsutvecklare ansvarar du för en affär, där flertalet trafikavtal ingår, som du driver, utvecklar och följer upp tillsammans med våra trafikföretag. Du säkerställer kvalitet och måluppfyllnad inom din affär med utgångspunkt i Västtrafiks övergripande målbilder och fokusområden.

I nära samverkan med trafikföretagen kommer du att sätta mål för affären och ta fram aktiviteter för att nå målen. Det handlar om att arbeta med ständiga förbättringar och utvecklingsprojekt som du initierar och implementerar tillsammans med våra trafikföretag.

Tjänsten är ett vikariat på ungefär ett år, med placering i Göteborg.

Läs mer och sök tjänsten som affärsutvecklare båt.

Ansök senast: 24 maj

Affärskoordinator spårvagn

Vår spårvagnsaffär står inför en utvecklingsresa. Med över 140 miljoner resenärer i spårvagnstrafiken årligen och med ett kommande ägarskap av över 180 spårvagnar fortsätter vi vår satsning på att utveckla och förbättra spårvagnstrafiken för både våra befintliga och framtida kunder.

Som affärskoordinator är ditt huvudsakliga ansvar att säkerställa att leveransen från partners följer våra avtal och håller hög kvalité. I din roll kommer du att koordinera, analysera och följa upp utfallet av leveranser samt initiera och driva nödvändigt förbättringsarbete i rapporter, processer och analyser. Du kommer också coacha våra partners i arbetet med ständiga förbättringar.

Läs mer och sök tjänsten som affärskoordinator.

Ansök senast: 25 maj

Kommunikatör kundservice

I din roll som kommunikatör inom kundservice tar du emot och besvarar inkommande samtal och e-post från företags- och skoladministratörer. I arbetsuppgifterna ingår hantering av reshjälpskort, intygskort, tjänstekort och förmånskort samt företagsreturer.

Vidare kommer du att arbeta med utveckling av våra befintliga och nya arbetsrutiner. Du kommer att vara en av tre kommunikatörer som arbetar nära tillsammans mot våra företagskunder. 

Du har som lägst treårig gymnasieutbildning och gärna relevant eftergymnasial utbildning. Du har minst ett års arbetslivserfarenhet från kundservice och/eller försäljning. Tjänsten är ett föräldravikariat med placering på vårt kontor på Gullbergsstrandgata i Göteborg.

Läs mer och sök tjänsten som kommunikatör.

Ansök senast: 31 maj

Kommunikatör

I den här rollen arbetar du med att utveckla, planera och genomföra kommunikationsaktiviteter. Du stöttar verksamheten med kommunikationsplanering och rådgivning samtidigt som du är en del av vår redaktion där du arbetar operativt med att ta ut vår kommunikation i egna och förtjänade kanaler, exempelvis webb, intranät och sociala medier. Du driver självständigt innehållsproduktion, från planering till publicering och uppföljning.

I din roll ingår också att vara en del av Västtrafiks presstjänst, där du hanterar medieförfrågningar, formulerar budskap och coachar talespersoner. Viss beredskap utanför arbetstid ingår i tjänsten, för det utgår beredskapsersättning.

Den här rollen kräver erfarenhet av såväl strategiskt som operativt kommunikationsarbete. Vi tror att du har jobbat några år med liknande arbetsuppgifter.

Läs mer och sök tjänsten som kommunikatör.

Ansök senast: 1 juni

Presskommunikatör

I den här rollen hanterar du medieförfrågningar, formulerar budskap och coachar talespersoner. Viss beredskap utanför arbetstid ingår i tjänsten, för det utgår beredskapsersättning.

Tyngdpunkten i rollen ligger på att hantera pressfrågor men du kommer också hålla i egna kommunikationsaktiviteter som tas ut i våra egna och förtjänade kanaler, exempelvis webb, intranät och sociala medier. Du driver självständigt innehållsproduktion, från planering till publicering och uppföljning.

I din roll ingår också att stötta kollegor i andra delar av verksamheten i kommunikationsfrågor, exempelvis genom att ta fram kommunikationsplaner.

Den här rollen kräver erfarenhet av presskommunikation eller journalistik. Vi tror att du har jobbat några år med liknande arbetsuppgifter.

Läs mer och sök tjänsten som presskommunikatör.

Ansök senast: 1 juni

Affärsansvarig biljettkontroll

Biljettkontrollen är ett av de viktigaste områdena för kundmöten och intäktssäkring, och vi arbetar ständigt med att förbättra verksamheten. Då vi fortfarande är i ett uppbyggnadsskede av vår avdelning så kommer du få vara med och forma ett framgångsrikt team.

Som affärsansvarig är du Västtrafiks huvudsakliga kontaktperson gentemot leverantören och övergripande ansvarig för att leda, styra och följa upp leveranskrav i avtalet. Du säkerställer, följer upp och kravställer att partnerföretaget levererar enligt avtal och aktivt och målinriktat arbetar med att förebygga fuskåkning.

Du har ansvar för omvärldsanalys, att utforma och utveckla kommunikation och interaktion med kunder och allmänhet, samt utforma och säkerställa utbildning och certifiering av kontrollanter.

Tjänsten är en tillsvidareanställning placerad i Göteborg. 

Läs mer och sök tjänsten som affärsansvarig för biljettkontrollsaffären.

Ansök senast: 5 juni

Analytiker

För att Västtrafik ska ta ytterligare kliv till att bli en datadriven organisation behöver vi förstärka vårt team inom Business Intelligence & dataanalys.

Som analytiker kommer du stötta verksamheten med data och analyser, främst genom interaktiva rapporter i Power BI. Den roll vi söker kommer ha en specialisering inom sortiment och pris vilket innebär ett särskilt ansvar för att ta fram analysunderlag kopplade till biljettsortiment och priser, analys och prognos av försäljningsdata samt analys av vår kunddatabas (CRM).

För att lyckas i rollen som analytiker har du en relevant akademisk examen och har jobbat i minst ett par år inom områdena Business Intelligence eller analys.

Läs mer och sök tjänsten som analytiker.

Ansök senast: 8 juni

Vi använder cookies för att förbättra din kundupplevelse. Om Cookies