Lediga jobb på Västtrafiks kontor

Kvinna sitter i vänthall på Skövde resecentrum.

Domänarkitekt

Som domänarkitekt erbjuder vi dig ett spännande och utvecklande arbete där du tillsammans med våra produktägare har koll på våra förmågor, arbetar fram målarkitekturer, strategier och arkitekturella roadmaps som stödjer Västtrafiks utvecklingsplaner. Du har också en central roll i bolagets tvärfunktionella styrning och bidrar till att arkitektur blir ett viktigt perspektiv i utvecklingen av vår verksamhet.

Som domänarkitekt kommer du att vara medlem i vår arkitekturfunktion som leds av en chefsarkitekt. I både team och i enskilda projekt/initiativ kommer du att arbeta i nära samverkan med produktägare samt andra arkitekt- och verksamhetsroller. Vår arkitekturfunktion samverkar även med andra aktörer inom branschen regionalt, nationellt och internationellt. I din roll som domänarkitekt kommer du att delta i flera olika styrande forum för att säkerställa att arkitekturen på Västtrafik utvecklas enligt uppsatta strategiska mål och principer.

I rollen ingår också att leda och stötta lösningsarkitekterna inom ditt område.

För att lyckas i rollen som domänarkitekt har du relevant akademisk utbildning inom IT och flera års erfarenhet från praktiskt arkitekturarbete. Du har arbetat med agila metoder och har erfarenhet av att arbeta med arkitektur i stora IT-landskap i komplexa organisationer med flera utvecklingsteam. Du har även erfarenhet av verksamhetsarkitektur, integration och utveckling i en tjänsteorienterad arkitektur samt förmågan att hantera komplexa samband mellan verksamheter, produkter och system. Vidare är du en bra ledare med förmåga att får människor och team att gå i samma riktning utan att lägga alla pusselbitar själv.

Du har tidigare arbetat med modellering av IT-arkitektur, information och processer och känner dig familjär med notationer som t ex UML och/eller Archimate. Har du erfarenhet av webbplattformar, e-handelslösningar och mjukvarutveckling samt upphandling inom offentlig sektor ser vi det som meriterande.

Låter det som du?

Sök tjänsten som domänarkitekt.

Ansök senast: 4 oktober

Resenärer sitter på en buss

Analytiker med inriktning mot kundundersökningar

Nu söker vi en analytiker med inriktning mot kundundersökningar. I arbetet samarbetar du med Västtrafiks övriga avdelningar.

Som analytiker tillgängliggör du data för verksamheten, främst genom interaktiva rapporter i Power BI. I den här rollen kommer du att ha särskilt ansvar för att samordna Västtrafiks olika kundundersökningar, ha kontakt med vår underleverantör för undersökningar samt sammanställa och analysera undersökningsresultat. Du kommer också arbeta med att utveckla kundundersökningarna och se till att de kommer till nytta för verksamheten.

Utöver det kommer du också att arbeta med bland annat trafikdata från fordon, resandestatistik och kunddatabaser. Det kan handla om att automatisera inflödet av data från återkommande kundundersökningar för vidare analys, visualisera resandet och utvecklingen över tid på de olika linjerna, eller testa och utvärdera nya sätt att optimera trafiken.

Du har en akademisk examen och har jobbat i minst ett par år med dataanalys eller business intelligence. Vi ser gärna att du har arbetat med enkätundersökningar i någon form. Det är bra om du har erfarenhet av Power BI men du kan också ha jobbat med QlikView, Tableau eller något annat program för visualisering av data.

Låter det dom du?

Sök tjänsten som analytiker.

Ansök senast: 7oktober

Vi använder cookies för att förbättra din kundupplevelse. Om Cookies