Lediga jobb på Västtrafiks kontor

En grupp resenärer kliver av ett pendeltåg

Redovisningsekonom

Nu söker vi en redovisningsekonom. I rollen som redovisningsekonom arbetar du med kvalificerat redovisningsarbete med tillämpning av gällande lagstiftning samt god redovisningssed för att tillmötesgå externa lagstadgade krav och interna krav på korrekt redovisning.

I arbetet ingår uppgifter såsom:

 • Löpande arbete med redovisning och bokslut
 • Löpande interna kontakter avseende arbetet med anläggningsregister och redovisning
 • Externa kontakter med exempelvis myndigheter och revisorer
 • Upprätta bokslutsspecifikationer och stämma av dessa mot huvudboken för att säkerställa fullständig, existerande och riktig redovisning
 • Tillhandahålla aktuella och kvalitativa beslutsunderlag för uppföljning och beslutsfattande till verksamhetsansvariga.
 • Säkerställa att lagstadgade och internt överenskomna tidplaner följs
 • Delaktig i moms- och skatteredovisningen.
 • Kontakt med revisorer och relevanta myndigheter
 • Delaktig i arbetet med anläggningsregistret
 • Utredningsärenden inom anläggningsredovisningen, momsavstämningen samt utredningar avseende redovisningsrutiner.

För att lyckas i rollen tror vi att du som söker har minst tre års erfarenhet från arbete som redovisningsekonom. Även yrkeserfarenhet som controller är relevant men då i kombination med kunskap inom redovisning.

Sök tjänsten som redovisningsekonom.

Ansök senast: 29 november

 
Två resenärer i vänthallen på Skövde resecentrum

Två projektledare

Nu söker vi två projektledare inom kollektivtrafikfastigheter till vår Affärsenhet.

I denna roll leder och ansvarar du självständigt för fastighetsprojekt i genomförandeskedet, i nära samarbete med projektledaren på Västfastigheter.

Arbetet innebär att sätta samman arbetsgrupper, planera och driva projektarbetet internt på Västtrafik. Du kommer också att ha en mycket viktig roll i de olika projektgrupperna på Västfastigheter där huvudfokus för denna roll blir att bevaka och säkerställa Västtrafiks behov under genomförandet av fastighetsprojekt.

Andra uppgifter i tjänsten kan vara att ta ansvar för förvaltnings- och avtalsfrågor som uppstår och att ta fram riktlinjer för kommande fastighetsprojekt.

Personliga egenskaper

 • Vi tror att du som söker denna tjänst har ett stort intresse för, och vill bidra till, arbetet med att utveckla ett mer hållbart resande i samhället.
 • Du är en person som gärna axlar ledarrollen och har erfarenhet av att leda en grupp mot gemensamma mål.
 • Rollen kräver att man har en hel del kontaktytor så vi tror att du är duktig på att skapa nätverk.
 • Som person är du nyfiken, strukturerad, drivande och pedagogisk. Du har förmåga att se helheten och ta till dig av nya perspektiv.
 • Du tycker om att möta andra människor och har en vilja att samarbeta och finna lösningar tillsammans. 
 • I denna roll behöver du ha ett kreativt förhållningssätt för att finna den bästa lösningen.

Sök tjänsten som projektledare. 

Ansök senast: 1 december.

Kvinna sitter i vänthall på Skövde resecentrum.

Biträdande affärschef

Nu söker vi en biträdande affärscef för tåg. Brinner du för verksamhets- och affärsutveckling? Är du skicklig på att vårda och utveckla affärsrelationer och samarbeten? Är du intresserad av samhällsutveckling och kollektivtrafik? Som biträdande Affärschef i vår Affär för tåg får du arbeta med utmanande frågor i en spännande och komplex verksamhet under stor utveckling. Vi söker dig som värdesätter en arbetsgivare med ett stort engagemang för samhällsutveckling och hållbarhet.

Som Biträdande affärschef kommer du tillsammans med Affärschefen för Affären tåg och ett team med kompetenta kollegor, driva och utveckla leveransen till kund. En viktig del av ditt uppdrag är att arbeta fram och utveckla den årliga affärsutvecklingsplanen i samarbete med kollegor och trafikföretag.

Tillsammans med Affärschefen och businesscontroller kommer du analysera avtal och förbereda underlag för att kunna bidra vid förhandlingar och hantera avtalsfrågor i våra olika samarbeten. På Västtrafik arbetar vi efter en välutvecklad partnerskapsmodell med våra trafikföretag och som Biträdande Affärschef kommer du att leda arbetet i vårt Affärsteam och bereda ärenden till Affärsledningen. I din roll kommer du att följa upp på mål satta för affären och ansvara för att aktiviteter i affärsutvecklingsplanen genomförs och följs upp. Att initiera, genomföra och följa upp på utrednings- och utvecklingsarbeten är en viktig del av ditt arbete. För att lyckas med ditt uppdrag behöver du koordinera arbetet internt med övriga avdelningar inom Västtrafik. Inom affären tåg verkar du i ett brett nätverk av samarbetspartners så som Trafikverket, Kommuner, Trafikföretag och vår ägare Västra Götalandsregionen.

För att lyckas som Biträdande Affärschef ser vi att du har erfarenhet av affärsutveckling, och av att arbeta processorienterat och tvärfunktionellt. Ett krav är att du har relevant högskoleutbildning inom ekonomi, logistik, management eller erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Har du dessutom erfarenhet från kollektivtrafikbranschen och specifikt järnväg eller arbete med avtalsutveckling, förhandling och upphandling ser vi det som meriterande.

För att trivas i din roll tror vi att du är en stabil, lyhörd, kommunikativ och drivande person som är mycket bra på att knyta goda relationer och som har förmågan att se helheten. Viktigt är att du tycker om att hantera komplexa arbetsuppgifter och relationer. Du agerar som förebild både internt och externt genom att skapa tydlighet och engagemang och genom resultatfokus. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet där du visar omtanke för kund, kollegor, partners och verksamhet.

Sök tjänsten som biträdande affärschef.

Ansök senast: 6 december

Vi använder cookies för att förbättra din kundupplevelse. Om Cookies