Vi stödjer inte webbläsaren Internet Explorer. Vänligen använd en annan webbläsare. 

Microsoft har ersätt Internet Explorer med webbläsaren Edge

Tåg på Bohusbanan

Så påverkas trafiken

Tågen kör som vanligt mellan Göteborg och Stenungsund.

På sträckan Stenungsund-Svenshögen-Ljungskile-Uddevalla ersätts tåget med buss. 

Tågen kör som vanligt mellan Uddevalla och Strömstad. För resor till och från Göteborg blir det tåg via Trollhättan (Göteborg-Trollhättan-Uddevalla-Strömstad), samt några tåg som kör Göteborg-Trollhättan-Uddevalla.

För tågtidtabeller, se detaljerad störningsinformation.

Frågor och svar

Tågen kör som vanligt till och från Göteborg. För resor till Uddevalla blir det bussersättning som kör lika ofta som dagens tåg.

För resor till/från norr om Uddevalla blir det först bussersättning till Uddevalla och där får du byta till tåg eller annan ordinarie busstrafik.

Det blir bussersättning till Stenungsund och Uddevalla C. Det kommer finnas extra bussar till/från Uddevalla C vid gymnasieskolans början och slut som är anpassade till tågen på norra Bohusbanan.

Tågen kör som vanligt norr om Uddevalla. För resor till och från Göteborg blir det tåg som kör via Trollhättan och några extra ersättningsbussar.

Din periodbiljett, dygnsbiljett och enkelbiljett gäller om den är aktiverad innan du går på bussen. Du som reser med periodbiljett på ett Västtrafikkort behöver ha ett giltighetsbevis som visar vad som finns på kortet. Du kan inte resa med kontoladdning på ersättningsbussarna mellan Stenungsund och Uddevalla. Det kommer inte finnas några kortläsare ombord på ersättningsbussarna så du kan inte aktivera din biljett eller resa med kontoladdning.

Du kan ta med cykel på tåget Göteborg-Stenungsund och Uddevalla-Strömstad samt på tågen som kör Strömstad-Uddevalla via Trollhättan. Du kan inte ta med cykel på ersättningsbussarna mellan Stenungsund och Uddevalla. 

 

Ja, om de går att fälla ihop. Reser du med permobil kan du ringa kundservice på telefon 0771-41 43 00 för att beställa en bil.

Publicerad 2023-02-08