Vi stödjer inte webbläsaren Internet Explorer. Vänligen använd en annan webbläsare. 

Microsoft har ersätt Internet Explorer med webbläsaren Edge

Framdörrarna planeras att öppnas från den 10 februari. Foto: Eddie Löthman

Sedan mitten av januari har resenärer inte kunnat gå på genom framdörren på de flesta av Västtrafiks fordon. Även den främre delen av fordonet har varit avspärrad. I samband med att restriktionerna lättar den 9 februari planerar Västtrafik att öppna framdörrarna igen, öppningen sker från den 10 februari.

– Det är glädjande att restriktionerna lättar igen och vi ser fram emot att kunna återöppna framdörrarna på våra bussar och spårvagnar. Vi har påbörjat arbetet och har en nära dialog med våra trafikföretag som är förarnas arbetsgivare. Öppna framdörrar ger ett bättre flöde för resenärerna och mer plats ombord, säger Anna Johansson, affärsenhetschef på Västtrafik.

Beslutet att åter öppna dörrarna fattas, liksom tidigare, i samråd med Västtrafiks trafikföretag, som är förarnas arbetsgivare.

– Förhoppningsvis kan vi nu börja blicka framåt och återgå till en mer hållbar vardag där fler reser tillsammans i kollektivtrafiken igen, säger Anna Johansson.

Råd om munskydd försvinner

Även restriktionerna för långväga kollektivtrafik och antal besökare i butiker tas bort den 9 februari. Det gör även rådet till kollektivtrafiken att bibehålla full turtäthet och rådet om munskydd vid trängsel.

Trots det kommer Västtrafik fortsätta dela ut gratis munskydd i sina butiker, så långt lagret räcker. Resenärer som vill undvika trängsel uppmanas att i förväg söka sin resa på Västtrafiks hemsida eller i appen Västtrafik To Go för att få en trängselprognos.

Bilder