Vi stödjer inte webbläsaren Internet Explorer. Vänligen använd en annan webbläsare. 

Microsoft har ersätt Internet Explorer med webbläsaren Edge

Västtrafik ❤ EuroPride

Under EuroPride 2018 presenterar vi "Stolta spårvagnar” – en rullande konstmanifestation där konstnärer målat om sex spårvagnar i regnbågens färger. Vi vill hylla mångfalden och synliggöra hbtq-personer i det offentliga rummet. I kollektivtrafiken är alla välkomna, vem du än är och vem du än blir kär i. Regnbågen bildas av spårvagnarnas linjefärger – från den röda 5:an till den lila 8:an. Varje dag den 15–18 augusti rullar hela regnbågståget genom Göteborg.

Buda på konstverken hos Bukowskis

Auktion för hbtq-personers rättigheter

Samtliga vagnar fotograferas, ramas in och auktioneras ut via Bukowskis – till förmån för RFSL:s arbete för hbtq-personers rättigheter. 

Tavla med motivet röd spårvagn

"Rainbow Serpent”

Ebba Chambert 
100 cm x 45 cm

Tavla med motivet orange spårvagn

“The Infinite Parade”

Oscar Andersson 
100 cm x 45 cm

Tavla med motivet gul spårvagn

“Beautiful Nature”

Linden Carter och Mira Cederwall Victorin 
100 cm x 45 cm

Tavla med motivet grön spårvagn

“Somos Semillas”

Nathalie Ruejas Jonson
100 cm x 45 cm

Tavla med motivet blå spårvagn

“Gender Fluid”

Linnéa Teljas Puranen
100 cm x 45 cm

Tavla med motivet lila spårvagn

“Daughters of Triton”

Gustav Gigi Sandin 
100 cm x 45 cm 

Konstnärerna

Ebba Chambert

Ebba Chambert – ”Rainbow Serpent”

Ebba Chambert är en gatukonstnär med rötterna i Göteborg, men som just nu lever i Köpenhamn. Hon hittar inspiration i människor, folkkonst, naturen och drömmar. I konstverket för EuroPride utforskar hon mytologisk symbolik och femininitet.

Oscar Andersson

Oscar Andersson – “The Infinite Parade”

Oscar Andersson är illustratör och bilderboksskapare verksam i Stockholm. Oscar arbetar med kontraster i sina färgstarka och uttrycksfulla motiv, där humor och allvar ofta ryms i samma bild. I hans verk bildar figurerna en oändlig parad som sträcker sig runt spårvagnen. 

Linden Carter och Mira Cederwall Victorin

Linden Carter och Mira Cederwall Victorin – “Beautiful Nature”

Linden och Mira är vänner sedan de båda studerat på HDK i Göteborg. Deras vänskap är startpunkten för deras verk, som porträtterar vilda djur som kommer ut ur garderoben tillsammans. De vill förmedla känslan av frihet, glädje och okrossbar vänskap.

Nathalie Ruejas Jonson

Nathalie Ruejas Jonson – “Somos Semillas”

Nathalie Ruejas Jonson använder sitt uttryck för att vidga kontexten utanför den akademiska konstvärlden. Hon utforskar ämnen som rasism, sexism, mellanförskap och könsidentitet. Verket för EuroPride är en hyllning till hennes bakgrund, naturen och alla queers i Latinamerika. 

Linnéa Teljas Puranen

Linnéa Teljas Puranen – “Gender Fluid”

Linnéa Teljas Puranen är illustratör, designer och animatör med bas i Stockholm. Under förberedelserna för sitt verk för EuroPride upptäckte hon att havsdjur har en friare könsidentitet – vissa skiftar till och med kön flera gånger under sin livstid. Detta är temat för hennes verk. 

Gustav Gigi Sandin

Gustav Gigi Sandin – “Daughters of Triton”

Gustav Gigi Sandins konstnärsskap undersöker och ifrågasätter dagens normer. Religiösa och mytologiska uttryck blandas med 90-talsestitik och populärkultur. I verket tolkar hen Den Lilla Sjöjungfrun och motivet visar dragqueens som simmar omkring i Göteborgs kanaler.